Nieuws

Published on oktober 1st, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie OFW levert zonnepanelen voor De Tas

Zonnepanelen op De Tas voor het collectieve elektraverbruik, daar hoefden de bewoners van het appartementencomplex in Biddinghuizen niet lang over na te denken. Maandag 21 september startte NOOTER Technische Installaties B.V. in opdracht van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) met de werkzaamheden.

In totaal worden er 160 zonnepanelen geplaatst op de platte daken van het appartementencomplex. Ze worden in Oost-Westopstelling aangebracht, zodat ze optimaal elektriciteit opbrengen. De zonnepanelen zijn bedoeld voor elektriciteitsopbrengst voor de collectieve elektravoorziening, zoals verlichting in de galerijen, de lift en het centrale pomphuis voor de individuele warmtepompen in de appartementen. Hiermee gaan de bewoners vijf euro per maand besparen op de servicekosten. De totale werkzaamheden duren ongeveer anderhalve week.

Stapsgewijs meerdere complexen

OFW vindt het belangrijk om naast woningen, ook appartementencomplexen te voorzien van zonnepanelen. Niet alleen voor het milieu, maar juist ook om de woonlasten voor huurders te verlagen. Zo gaat OFW stapsgewijs zonnepanelen aanbrengen op andere appartementencomplexen, daarbij wordt naast de ligging ten opzichte van de zon, eerst gekeken naar gebouwen met het meeste elektraverbruik. Het volgende appartementencomplex dat op de planning staat, is De Regenboog.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X