Nieuws

Published on april 23rd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie OFW start bouw 24 woningen Dronten

OFW bouwt weer in Dronten. Woensdag 22 april startte aannemer Wensink en Prins met het gereedmaken van het bouwterrein voor de 24 woningen in de uitbreidingslocatie ‘Het Palet’ in Dronten-West. Hoewel er veel werkzaamheden stilliggen door de Coronacrisis, gaan de meeste bouwwerkzaamheden bij OFW door. Zo ook het groot onderhoud aan de 104 woningen in Dronten-Centrum.

De 24 woningen worden gebouwd aan de Vincent van Goghstraat. Het gaat om 12 eengezinswoningen en 12 levensloopwoningen. Hiermee komt OFW tegemoet aan de vraag naar meer kleinere eengezinswoningen en woningen voor ouderen. De eengezinswoningen hebben twee bouwlagen met drie slaapkamers. De zolder biedt mogelijkheid voor een hobbykamer. De levensloopwoningen hebben één bouwlaag met op de begane grond een slaap- en badkamer. Op de verdieping wordt een tweede slaapkamer gerealiseerd. Bijzonder aan de woningen is, dat het de eerste nieuwe grondgebonden woningen van OFW zijn die gasloos worden. OFW verwacht  de woningen begin 2021 op te leveren.

Wethouder Roelof Siepel is blij met de bouw van de nieuwe huurwoningen.

Gemeente Dronten wil graag meer betaalbaar woningaanbod realiseren voor zowel jongeren als voor oudere huishoudens. Deze woningen dragen daaraan bij!

Bouwen tijdens Coronacrisis

Ook andere bouwwerkzaamheden gaan door bij OFW. Eind vorig jaar startte OFW het groot onderhoud aan de 104 woningen aan de Groenlandstraat e.o. in Dronten-Centrum. De buitenwerkzaamheden aan de woningen worden voortgezet, waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. De binnenwerkzaamheden en opleveringen van woningen die gereed zijn, zijn voorlopig gestopt. Daarnaast kan het meeste planmatig onderhoud doorgaan, zoals schilderwerkzaamheden en het vervangen van dakbedekking. Zo worden op dit moment 612 woningen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant geschilderd, wordt de dakbedekking van 68 bergingen in Biddinghuizen vervangen en worden er diverse klussen gedaan in leegstaande studentenkamers, zoals het controleren van hang- en sluitwerk.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X