Nieuws

Published on september 23rd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie OFW benadert huurders actief voor zonnepanelen

Vanaf deze week kunnen huurders van OFW een aanbiedingsbrief voor zonnepanelen in de brievenbus verwachten. Dit gaat om huurders van woningen die uitermate geschikt zijn voor zonnepanelen. “Naast het milieuaspect, willen we onze huurders graag helpen in het verlagen van de woonlasten.”

Met de zonnepanelenactie van OFW kunnen huurders tegen zeer gunstige voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen op hun woning. Afhankelijk van het elektraverbruik van de huurders en de ruimte op het dak van de woning, plaatst OFW maximaal 12 zonnepanelen. Een deel van de opbrengst is voor de huurders zelf. Het andere deel betaalt de huurder aan OFW om de investering mogelijk te maken. 

400 euro per jaar besparen

Huurders kunnen al gauw bijna 400 euro per jaar besparen. Worden er bijvoorbeeld 10 zonnepanelen geplaatst, die een opbrengst hebben van 3.303 KWh per jaar, dan bespaart de huurder € 726,66 per jaar op de energierekening. De servicekosten die de huurder aan OFW betaalt zijn dan € 309,60 per jaar. Deze besparing geldt in ieder geval nog tot 2023. Het kabinet heeft laten weten dat de salderingsregeling vanaf 1 januari 2023 tot 2031 geleidelijk wordt afgebouwd.

Interesse kenbaar maken via ofw.nl

Huurders die benieuwd zijn of er ook zonnepanelen op hun woning geplaatst kunnen worden, kunnen hun interesse kenbaar maken via ofw.nl/zonnepanelen. Nadat OFW de aanvraag heeft ontvangen, wordt de woning gecheckt op geschiktheid. Is de woning geschikt, dan vindt er een persoonlijk adviesgesprek plaats. Op basis hiervan wordt bepaald hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

https://www.ofw.nl/nieuws/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X