Nieuws

Published on augustus 11th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Omnia Wonen: ‘Verduurzaming woningen Bloemenbuurt Oldebroek halverwege’

Bij 121 woningen die Omnia Wonen in de Bloemenbuurt in Oldebroek verhuurt, wordt in 2021 groot onderhoud uitgevoerd. Vlak voor de bouwvak constateert woonadviseur Willem Jan Valkman dat de werkzaamheden omvangrijk zijn maar veel meerwaarde opleveren voor de huurders. En ook de bewoners zijn tevreden. Om te vieren dat het project op de helft zit en om de vakantie in te luiden, organiseerde Omnia Wonen vrijdagmiddag 23 juli een feestmoment voor de bewoners. Iedereen werd uitgenodigd. Op de middag zelf werden de bewoners ‘coronaproof’ verdeeld over tijdsblokken zodat zij veilig met elkaar van een hapje en een drankje konden genieten. De opkomst was hoog, het weer zat ook mee. De lokale frietkraam voorzag iedereen van een patatje, snacks en een drankje. En de ijscokar van Strijkert zorgde voor een verfrissende afsluiting.

Naar energielabel A
Willem Jan Valkman licht de werkzaamheden toe: “Wij zetten flink in op verduurzaming. De vloeren en daken worden geïsoleerd, evenals de spouwmuren. Ook worden de gashaarden en geisers, indien nog aanwezig, vervangen door een cv-installatie en krijgen de kozijnen ‘HR++ glas’. Door deze ingrepen stijgt het energielabel van D of E naar A! En het mooie voor de huurder is dat de totale woonlasten, bij gemiddeld energieverbruik, hierdoor lager worden. Verder wordt er geschilderd, houtrot hersteld, dakpannen én bergingsdaken vervangen en kelder- en funderingswanden geïnjecteerd tegen vocht. Wat bewoners misschien raar vinden en waarover ik wel eens vragen krijg, is waarom we op het oog kris kras door de wijk trekken met het groot onderhoud. Dit heeft te maken met de flora- en faunawet die wij als woningcorporatie moeten volgen. We houden bijvoorbeeld rekening met de vliegroutes en het broedgedrag van bepaalde vogels, waardoor we bijvoorbeeld niet in 1x een hele straat kunnen aanpakken. Wij realiseren ons dat dit in sommige gevallen extra overlast geeft voor de bewoners wat we erg vervelend vinden. We moeten ons echter aan de regels houden. Gelukkig zijn de meeste bewoners erg blij met het eindresultaat, daar doen we het voor,” aldus Valkman.

Rustig wonen met fijne buren
Piet en Gea Wastenecker wonen aan de Klocklaan en zitten nog midden in de verbouwing. “Ze zijn nu met de dakpannen bezig. Het dak is helemaal open geweest, ik kon zo naar buiten kijken. Maar nu is alles geïsoleerd en mooi afgewerkt. Het ventilatiesysteem hangt al maar moet nog worden aangesloten. Ook het dubbelglas wordt nog geplaatst,” vertelt de heer Wastenecker. “Vanuit de bewoners kwam de wens om de ramen op een andere manier te kunnen openen. Daar heeft Omnia Wonen naar geluisterd, dat is fijn. Het is hier mooi en rustig wonen met veel vrijheid aan de voor- en achterkant. Ik woon hier al 47 jaar met veel plezier; ik weet nog dat de koeien vrijwel in de achtertuin liepen. We hebben ook altijd hele fijne buren gehad, dat scheelt ook.” Valt er dan niets meer te wensen ten aanzien van de woning? “Jazeker wel; een nieuwe keuken en aanpassing van de drempels van de voor- en achterdeur staan nog op de wensenlijst,” merkt de heer Wastenecker glimlachend op. “Maar we wachten rustig onze beurt af.” 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X