Nieuws

Published on februari 26th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Omnia Wonen maakt naam nieuwbouw Amersfoort bekend

De bouw van de twee appartementencomplexen die verrijzen op de voormalige locatie van het Sportfondsenbad loopt volgens planning. Ook al lagen de werkzaamheden van de 42 sociale huurwoningen even stil door de winterse omstandigheden, is het de verwachting dat de appartementen rond de zomer worden opgeleverd.

Passende naam
Nu de contouren van de complexen steeds duidelijker zichtbaar worden, was de tijd rijp voor een naam. Jeroen Demmers, projectontwikkelaar bij Omnia Wonen: “Wij willen altijd zo veel mogelijk recht doen aan de geschiedenis van een bepaald gebied waar wij als corporatie woningen ontwikkelen. Na wat speurwerk kwamen we via de website van het historisch informatiecentrum voor Amersfoort en Eemland – www.archiefeemland.nl – achter de geschiedenis van het Vermeerkwartier. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, werd van de middeleeuwen tot in de negentiende eeuw De Oude Haghe genoemd. Vervolgens hebben we het bruggetje geslagen naar de huidige tijd met de naam De Nieuwe Haghe I & II. Het is een mooie, statige naam die past bij de prachtige locatie, verwijst naar de oorsprong én ook aansluit bij de kwaliteit van de woningen die we bouwen.” Ook in de twee appartementencomplexen komt een verwijzing naar de historie van de wijk. De oudste stadsplattegrond die van Amersfoort bewaard is gebleven, wordt in de entreehal van beide complexen opgehangen met een toelichting. Deze kaart is ter beschikking gesteld door het archief Eemland waarvoor Omnia Wonen zeer erkentelijk is.

Zichtbaar maken geschiedenis
“Toen Omnia Wonen ons benaderde voor de naam van de twee appartementencomplexen, waren we zeer verheugd te zien dat zij op deze bijzondere locatie de geschiedenis zichtbaar willen maken,” aldus Natasja Pels, interim-directeur Archief Eemland. Veel Amersfoorters herinneren zich het voormalige Sportfondsenbad. Hele generaties inwoners kwamen in het bad zwemmen en ook werd dit bad gebruikt voor zwem- waterpolo- en schoonspringtoernooien op nationaal en internationaal niveau.”

Over de appartementen
De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types, kennen een gebruiksoppervlak van ongeveer 60m2 en zijn bestemd voor de sociale verhuur. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Alle appartementen worden voorzien van een eigen warmtepompboiler en zijn daarmee duurzaam en energiezuinig. Geïnteresseerden kunnen de website van Woningnet Eemvallei in de gaten te houden. De meeste woningen worden daar straks te huur aangeboden.

Terugdringen woningtekort
De gemeente Amersfoort heeft de ambitie het aantal sociale huurwoningen fors uit te breiden; wachttijden voor dit type woningen lopen op tot ruim 9 jaar. Omnia Wonen wil het tekort op de woningmarkt terugbrengen voor mensen die zijn aangewezen op de sociale huurwoningmarkt. Daarom zet de corporatie vol in om komende jaren nieuwe woningen te realiseren voor haar huurders. De appartementencomplexen De Nieuwe Haghe I & II die in de mooiste buurt van Amersfoort worden gebouwd door ontwikkelende bouwer Trebbe zijn hier een voorbeeld van. Het wordt een prachtige woonplek voor de huurders. Op loopafstand van de stad en het groen en een kwalitatief hoge afwerking van de appartementen. Omnia Wonen draagt op deze wijze samen met de gemeente bij aan de realisatie van inclusieve buurten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X