Nieuws

Published on maart 23rd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Omnia Wonen bereikt hoogste punt De Nieuwe Haghe

ontwikkelende bouwer Trebbe op donderdag 4 maart een nieuwe mijlpaal in de bouw van de 2 appartementencomplexen op de locatie van het voormalige Sportfondsenbad. Met het plaatsen van de laatste dakplaat werd het hoogste punt van de Nieuwe Haghe I & II bereikt en gemarkeerd. De appartementencomplexen bieden plaats aan 42 appartementen die bestemd zijn voor de sociale verhuur. Naar verwachting wordt de eerste sleutel nog in de zomer van dit jaar overhandigd aan de bewoners. De woningen worden in april te huur aangeboden op de website van Woningnet Eemvallei.

In het onderstaande filmpje leggen Jeroen Demmers, projectontwikkelaar, en woonadviseur Jelmer Kwak meer uit over dit bijzondere project.

Grote opgave
Met de realisatie van deze twee appartementencomplexen, voldoet Omnia Wonen aan de oproep van de gemeente Amersfoort om vaart te zetten achter de bouw van sociale huurwoningen. Wethouder Menno Tigelaar is dan ook positief over de De Nieuwe Haghe: “Veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare huurwoning in Amersfoort. Om die enorme opgave het hoofd te bieden, is het belangrijk dat we woningen bouwen. De bouw van deze twee appartementencomplexen zorgt ervoor dat een grote groep mensen binnenkort een plek heeft om te wonen, en wel op een prachtige locatie. Dat het hoogste punt nu bereikt is geeft aan dat het moment van oplevering echt dichtbij komt. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners rond de zomer hun nieuwe woning in.”

Inclusieve wijken
Directeur-bestuurder Monique Govers van Omnia Wonen vult de wethouder aan: “Mensen die vanwege een beperkt inkomen of bijzondere woonvraag op zoek zijn naar een sociale huurwoning moeten in Amersfoort soms 9 jaar op een passende woning wachten. Dat is veel te lang! Samen met de gemeente zijn we hard aan de slag om hierin verandering te brengen. Met als resultaat dit fantastische project in een van de mooiste buurten van Amersfoort. We ontwikkelen hier met een reden, want net als de gemeente vindt Omnia Wonen inclusieve wijken met een diversiteit aan bewoners heel belangrijk. Wij gunnen het onze huurders om te wonen op een plek als deze. Huurders die een grote huurwoning achterlaten en willen verhuizen naar deze mooie plek zijn hier meer dan welkom.”

Bijzondere mijlpaal
Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe is trots op de bereikte mijlpaal. “Omnia Wonen is voor ons een nieuwe opdrachtgever met een hele grote opgave in de stad Amersfoort. Ik vind het fantastisch dat wij ons kleine steentje mogen bijdragen aan de opgave waar Omnia Wonen voor staat en dat maakt deze mijlpaal wel éxtra bijzonder.” En dat is niet het enige dat deze mijlpaal bijzonder maakt vertelt De Groot-Schuttert. “Onze vakmensen werken op dit project onder extreme omstandigheden, toen we startten met de bouw was het bijna 30 graden en de afgelopen week is het ook -10 geweest. Een temperatuurverschil van bijna 40 graden. Ik ben ontzettend trots op hen dat zij ‘gewoon’ doorbouwen.”

Over De Nieuwe Haghe
De twee appartementencomplexen dragen de naam De Nieuwe Haghe I & II. Deze naam is een eerbetoon aan het verleden. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, werd van de middeleeuwen tot in de 19de eeuw Oude Haghe genoemd. Door dit om te vormen naar de huidige tijd ontstond de naam De Nieuwe Haghe I & II. Een naam die verwijst naar de historie van het gebied en tegelijkertijd goed aansluit bij de kwaliteit van de woningen die gerealiseerd worden. De 42 appartementen worden uitgevoerd in drie verschillende types en kennen een gebruiksoppervlak van ca. 60m2. Mede door de liften in de gebouwen zijn de appartementen geschikt voor een brede doelgroep. Alle appartementen worden voorzien van een eigen warmtepompboiler en zijn daarmee duurzaam en energiezuinig.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X