Nieuws

Published on september 9th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Openbaar Belang bouwt met Nijhuis Bouw en Explorius Weezenlanden-Noord

Openbaar Belang heeft na een selectieprocedure de ontwikkelingscombinatie bestaande uit Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling als partner geselecteerd om de locatie aan de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat te ontwikkelen.

Stichting Openbaar Belang heeft na een selectieprocedure de ontwikkelingscombinatie bestaande uit Nijhuis Bouw en Explorius Vastgoedontwikkeling als partner geselecteerd om de locatie aan de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat te ontwikkelen. Het gepresenteerde plan bestaat uit ca. 500 woningen. Hiervan zijn 230 sociale huurwoningen ten behoeve van Openbaar Belang. Voor het overige bestaan de woningen uit een mix van koop en (duurdere) huur.  Het parkeren door bewoners en bezoekers gebeurt in een (half) verdiepte parkeergarage. Dat betekent dat er geen auto’s meer op het maaiveld geparkeerd worden. Het plan van Nijhuis Bouw en Explorius is ruim en groen opgezet met aandacht voor water. Zo is er ruimte om elkaar actief te ontmoeten. Daarvoor wordt een aantal voorzieningen in de openbare ruimte voor spelen en ontmoeten gecreëerd. Ook worden commerciële voorzieningen zoals mogelijk een koffie corner of kinderopvang aan de wijk toegevoegd.

In het plan wordt rekening gehouden met de huidige bewoners doordat de mogelijkheid wordt geboden terug te keren en de overlast tijdens de realisatie zoveel mogelijk wordt beperkt. Nijhuis Bouw en Explorius hebben een plan gepresenteerd dat ruimschoots voldoet aan de wensen van Openbaar Belang en van de gemeente Zwolle. Tegenover het provinciehuis wordt de komende 10 jaar gewerkt aan de realisatie van een inclusieve woonwijk waar iedereen kan wonen en die past bij Zwolle. Naar verwachting zal de sloop van de eerste flats plaatsvinden in 2021.

Het ontwerp is gemaakt door Barcode architects, op basis van stedenbouwkundig plan van bureau Urhahn. De openbare ruimte is ontworpen door Karres en Brands. Bouwinvest is de beoogd afnemer van de vrije sector huurwoningen.

Openbaar Belang is een Zwolse woningcorporatie met ruim 2600 kwalitatieve en betaalbare woningen voor mensen met een lager inkomen. Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Dat is waar wij voor staan en wat ons zo eigen maakt. Onze rol en verantwoordelijkheid ligt op het gebied van huurders en woningzoekenden met speciale woonbehoeften. Daar kunnen wij het verschil maken. Het begint tenslotte allemaal met wonen.

Nijhuis Bouw en Explorius zijn familie van elkaar: Nijhuis is een gerenommeerde ontwikkelaar en bouwer van woningen. Explorius is haar uit de band springende zusterorganisatie, steeds op zoek naar ontwikkeling, innovatie en een nieuwe werkelijkheid. We werken graag samen in projecten waarin we elkaar versterken.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X