Nieuws

Published on juni 22nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Parteon: bouw eerste fase Lijnbaan in Krommenie vordert gestaag

De bouw van de eerste 28 sociale huurwoningen aan de Lijnbaan in Krommenie verloopt voorspoedig. Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon, Annette Baerveldt, wethouder Gemeente Zaanstad, Klaartje Molthof, commercieel directeur Plegt-Vos West en de leden van de bewonerscommissie kwamen woensdag 16 juni bijeen om dit te vieren. Samen plaatsten zij een zonnepaneel op een van de duurzame nieuwbouwwoningen.

Duurzame woningen

De 28 woningen in de eerste fase van dit project worden, net als de 47 woningen in de tweede fase, duurzame Nul-Op-de-Meter (NOM)-woningen. De energiezuinige drie- en vierkamerwoningen krijgen zonnepanelen, een warmtepomp en mechanische ventilatie. Ook zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Met deze installaties en bewust (spaarzaam) woongedrag kan de energierekening van de huurder “op nul” uitkomen. Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: ”Deze energieneutrale NOM-woningen zijn een mooie toevoeging aan onze woningvoorraad, welke steeds duurzamer wordt. Dit doen wij enerzijds door duurzame woningen te bouwen en anderzijds door bestaand bezit te verduurzamen”.

Zonnepaneel geplaatst

Het plaatsen van een zonnepaneel tijdens de bijeenkomst staat dan ook niet op zichzelf. Het reflecteert het duurzame karakter van de woningen aan de Lijnbaan, maar staat ook voor de verduurzaming van het bezit van Parteon over de breedte. Zo wordt binnenkort binnen project ‘Opgewekt Wonen’ de 250e bestaande woning gasvrij en energiezuiniger gemaakt door het plaatsen van zonnepanelen, waterpomp en convectoren. Annette Baerveldt, wethouder Gemeente Zaanstad: “Als gemeente juichen we deze ontwikkelingen toe. Het is goed te zien dat de verduurzaming van bestaande huurwoningen op gang komt en dat op diverse plekken in de gemeente duurzame en energiezuinige huurwoningen worden gebouwd, zoals hier aan de Lijnbaan.”

Planning

Mede door het gestandaardiseerde efficiënte bouwproces van bouwbedrijf Plegt-Vos, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van geprefabriceerde elementen, verloopt de bouw volgens planning. Naar verwachting zijn de woningen na de zomer gereed. Huidige huurders uit de tweede fase hebben de mogelijkheid door te verhuizen naar een nieuwe woning in de eerste fase. Ook oud-huurders uit de eerste fase krijgen de mogelijkheid om hier terug te keren. De resterende sociale huurwoningen van de eerste fase worden binnenkort geadverteerd via WoningNet. In de tweede fase, in 2022, volgen de overige 47 sociale huurwoningen. Ook die woningen worden te zijner tijd aangeboden via WoningNet.

https://www.parteon.nl/over-parteon/actueel/nieuws/nieuwsbericht/bouw-eerste-fase-lijnbaan-in-krommenie-vordert-gestaag


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X