Nieuws

Published on mei 12th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Parteon slaat eerste paal 44 huurwoningen Wormervelden

De bouw van project “de Staart” in Wormer is gestart. Naast het Vendeliersgebouw aan de Knollendammerstraat is vandaag de eerste paal geslagen. Parteon realiseert op deze locatie 44 energiezuinige sociale huurwoningen.

De zogeheten NOM-woningen (Nul op de Meter) worden ca. 80 m2 en krijgen standaard drie slaapkamers. De platte daken worden volledig voorzien van zonnepanelen. Met de energie die deze panelen opwekken kan in principe het volledige energiegebruik in de woningen gecompenseerd worden. Daarnaast krijgen de woningen geen gasaansluiting en zijn ze volledig elektrisch.

“Fijn dat we nu echt aan de slag gaan op deze locatie en straks in Wormer 44 nieuwe huurwoningen beschikbaar hebben”, aldus Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon. “De Nul op de Meter-woningen passen in onze ambitie om ons gehele woningbezit te verduurzamen. Naast het verduurzamen van bestaande woningen betekent dit ook duurzame nieuwbouw realiseren.”

Aannemer Plegt-Vos maakt voor de bouw van de woningen in Wormer gebruik van geprefabriceerde funderingen en betonelementen waarmee de basis van de woningen binnen de kortste keren staat. De woningen worden verder traditioneel afgewerkt. Op deze manier kunnen zij de energiezuinige woningen relatief snel realiseren. Ondanks de coronacrisis vinden de bouwwerkzaamheden vooralsnog plaats als gepland. Parteon verwacht dat de woningen rond de jaarwisseling gereed zijn voor de nieuwe bewoners. De woningen worden later dit jaar aangeboden via WoningNet.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X