Nieuws

Published on oktober 23rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Parteon: slimmer en sneller verduurzamen met Opgewekt Wonen

Na drie woningen eind 2018, zijn nu de volgende 15 duurzame woningen gereed. Woensdag 16 oktober was de feestelijke oplevering in Assendelft. Wonen zonder gas en met een fors lagere energierekening. Het kan! Samen met Urgenda hebben we deze eerste stappen gezet. We gaan nu versnellen, de volgende 37 woningen staan in de planning.

 Opgewekt Wonen
Op 18 daken in Assendelft liggen inmiddels zonnepanelen, koken huurders op inductie en draaien in de tuinen warmtepompen. Dit noemen we ‘Opgewekt Wonen’. Het is het resultaat van een mooie samenwerking met klimaatorganisatie Urgenda. Met de kennis en kunde van Urgenda hebben wij invulling kunnen geven aan Opgewekt Wonen en kan Parteon goed uitgerust de verduurzaming van woningen opschalen.

Groene ambitie
De eerste 18 pilotwoningen zijn opgeleverd, we gaan nu aan de slag bij de volgende 37 woningen in Assendelft. In 2020 zijn 200 sociale huurwoningen in Assendelft gasloos en energiezuinig. Dat is onze ambitie. Hiermee sluiten wij aan bij de doelstelling van Gemeente Zaanstad om slimmer om te gaan met grondstoffen en lokaal duurzame energie op te wekken.

Slim blijven samenwerken
Snel verduurzamen lukt alleen met professionele partners. Na de kickstart met Urgenda en Thuisbaas, gaan we nu verder verduurzamen met onze aannemers Gasservice Noord-Holland, Hemubo en M&O Techniek. Opnieuw kiest Parteon voor co-making als werkvorm, om sneller, goedkoper en efficiënter te verduurzamen.
Harry Platte: “Urgenda blijft voor Parteon een belangrijke partner. De organisatie en Marjan Minnesma blijven actuele kennis delen en ons inspireren op weg naar CO2-neutraal wonen in 2050.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X