Nieuws

Published on mei 29th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Parteon start bouw 70 sociale huurwoningen Zaandam

Ondanks de coronacrisis, is de bouw van 70 sociale huurwoningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam voortvarend gestart. De fundering is gelegd. Hier komen nul-op-de-meterwoningen met zeer lage energielasten voor de toekomstige huurders. Dit wordt onder meer bereikt door zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een lucht/water-warmtepompinstallatie in alle woningen. Era Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de eengezinswoningen. 

Planning

Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. In het najaar van 2020 worden de woningen aangeboden via Woningnet.

“Ondanks de coronacrisis gaat de bouwopgave bij Parteon gelukkig door. Deze voortgang is ook hard nodig. Tot en met 2024 staan voor zo’n 250 woningen in de Rosmolenwijk nog ingrepen gepland. Momenteel wordt er hard gewerkt om de opvolgende projecten op tijd gerealiseerd te krijgen. Daarbij proberen we de planningen van de afzonderlijke projecten zo op elkaar af te stemmen dat bewoners binnen deze projecten kunnen doorstromen binnen hun wijk”, aldus Pieter van der Werff, projectmanager bij Parteon.

Vernieuwing Rosmolenwijk

De Belgischestraat en Kramerstraat maken onderdeel uit van de Rosmolenwijk; een echte Zaanse karakterwijk met een unieke historie. Er staat nog veel oude bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. De wijk wordt op vele plekken vernieuwd. Oude woningen die in zeer slechte staat waren, zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor (kleinschalige) nieuwbouwprojecten. Daarin zijn de karakteristieken van de originele buurt behouden. Inmiddels zijn er al 467 nieuwe woningen in de Rosmolenwijk teruggekomen. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; sloop-/ nieuwbouw of renovatie. Woningcorporatie Parteon werkt hierbij samen met de gemeente Zaanstad en de bewoners van de stad.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X