Nieuws

Published on februari 17th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Parteon zet vaart in verduurzamen woningen

Parteon wil de verduurzaming van haar woningbezit, circa 16.000 woningen in de Zaanstreek, versnellen. Hiertoe tekende zij vandaag met zes lokale partners een EPA-raamovereenkomst. De partners treffen de komende twee jaar tal van isolerende maatregelen om daarna de volgende stap te kunnen zetten naar (vrijwel) energieneutraal en gasloos wonen.

Isoleren woningbezit

Parteon koos na een uitgebreide selectieprocedure met dertien aanbieders voor de volgende lokale partners: AC Borst Bouw B.V., Biltz BV, Bouwbedrijf Jan Vet B.V., Etro Vastgoedzorg B.V., KBK Bouwgroep en Logchies Renovatie & Onderhoud B.V. Deze partners geven een energieprestatieadvies op maat voor het woningbezit van Parteon en treffen in de komende twee jaar uitgebreide isolerende maatregelen, zoals gevel-, dak- en bodemisolatie, nieuwe kozijnen en mechanische ventilatie. Woningen worden zo voorbereid op toekomstige duurzaamheidmaatregelen zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepomp, koken op inductie en aansluiting op het Zaans Warmtenet.

Vaart in verduurzamen

De komende twee jaren investeert Parteon 20 miljoen euro in deze isolerende maatregelen. Daarnaast liggen er inmiddels op de daken van 25 woningen in Assendelft zonnepanelen, koken deze huurders op inductie en draaien in de tuinen warmtepompen. In 2020 wil Parteon 200 woningen volgens dit concept “Opgewekt Wonen” opleveren. Ook is de corporatie dit jaar gestart met het aanbieden van zonnepanelen aan huurders in Zaandam. 

Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “We werken aan deze opgave zonder onze missie uit het oog te verliezen: goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek. Onze investeringen in duurzaamheid betekenen voor zittende huurders geen stijging van woonlasten. Ons streven is om woonlasten dankzij de duurzaamheidsmaatregelen te verlagen.”

De isolerende maatregelen worden uitgevoerd tijdens het planmatig onderhoud. Na twee jaar evalueert Parteon de werkzaamheden en verkent de mogelijkheden tot co-making met de zes partners. De werkzaamheden starten in september dit jaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X