Nieuws

Published on oktober 14th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Patrimonium Barendrecht en Wocozon plaatsen zonnepanelen op daken van huurwoningen

Duurzaamheid is een van de speerpunten van Patrimonium Barendrecht: we zetten ons in voor het verlagen van de energie-uitstoot, het verminderen van de CO2-uitstoot, het verbeteren van het energielabel (gemiddeld label A in 2030) en het verlagen van de energielasten voor bewoners. Dit jaar starten we met het aanbieden van zonnepanelen aan onze huurders van onze huurwoningen met een geschikt dak. Het hele project neemt zo’n drie jaar in beslag.

We willen zoveel mogelijk huurders laten profiteren van duurzame zonnestroom. Voor maar één euro* per zonnepaneel per maand wekt u zelf duurzame energie op en bespaart u op uw huidige elektriciteitsrekening.
Om dit te realiseren werken we samen met Wocozon (www.wocozon.nl) zij bereiden het project voor en voeren het uit. Na plaatsing van de zonnepanelen onderhouden en beheren zij de installaties voor Patrimonium.

Hoe pakken we het aan?
Wocozon bekijkt per wijk, per woning, of deze geschikt is en maakt dan een berekening van het aantal te plaatsen zonnepanelen en de verwachte opbrengst aan elektriciteit.
Per wijk bieden we de zonnepanelen aan. U ontvangt een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. In juni starten we met de huurders uit Smitshoek.
Tijdens de informatieavond informeert Wocozon u over het plaatsen van de zonnepanelen en ontvangt u een persoonlijk aanbod. In dit aanbod staat wat u hiervoor aan Patrimonium Barendrecht gaat betalen en wat uw besparing ongeveer wordt. Nadat u akkoord bent gegaan worden de zonepanelen door een erkend installateur geplaatst. Wocozon informeert u over de exacte uitvoeringsdatum.

Niet alle woningen zijn geschikt
Blijkt uw woning niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, dan informeren we u hier over. Dit kan onder meer komen door:

  • onvoldoende ruimte op het dak door dakramen, dakkapellen, pijpjes of andere obstakels;
  • de ligging van het dak ten opzichte van de zon waardoor de verwachte opbrengst onrendabel is;
  • obstakels, andere gebouwen of bomen die voor te veel schaduw zorgen.

Alternatieven indien uw dak niet geschikt is
We onderzoeken samen met de gemeente of er alternatieven mogelijk, zodat huurders die geen geschikt dak hebben toch kunnen profiteren van duurzaam opgewekte energie en zo ook kunnen besparen op hun energierekening. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, informeren we u hierover.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X