Nieuws

Published on september 28th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Portaal bouwt 76 nieuwe huurwoningen in Leidse Zeeheldenbuurt

Vandaag was de feestelijke oplevering van de nieuwbouw woningen in de Zeeheldenbuurt. Met de oplevering van dit project sluit Portaal samen met de bewonerscommissie De Zeehelden en het wijkvisieteam een lang en intensief traject van elf jaar onderhoudswerkzaamheden, sloop en nieuwbouw in dit deel van Leiden af.

Intensieve samenwerking
Wethouder Spijker: ‘Gemeente, bewonerscommissie en wijkvisieteam zijn er lang mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn: 76 mooie woningen terug in de Zeeheldenbuurt.’ Samen met Pieter Dool, voorzitter van bewonerscommissie De Zeehelden, onthulde zij twee plaquettes in de gevel van de appartementen aan de Zijlsingel. Bewonerscommissielid Jo Verhoeven vertelde aan het aanwezige publiek de geschiedenis achter deze bijzondere stenen, die zijn meegenomen uit de sloopwoningen en teruggebracht in de gevels van de nieuwbouw.

Manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten stond nog even stil bij de intensieve samenwerking en bedankte de leden van bewonerscommissie en het wijkvisieteam voor hun inzet. Zij hebben de afgelopen jaren veel betekend voor de bewoners in de wijk en Portaal. 

Huurwoningen voor de middeninkomens
In dit laatst opgeleverde project van Portaal in de Zeeheldenbuurt is een mix van 36 sociale huurappartementen en 40 vrije sector huur eengezinswoningen gebouwd. Met behoud van de sfeer en karakter van de buurt biedt dit aanbod een kans voor huurders met een middeninkomen in deze wijk te (blijven) wonen. Hiermee stimuleren we de doorstroming in de stad Leiden en creëren we ruimte in onze bestaande voorraad sociale huur voor woningzoekenden. In 2017 pleegden we groot onderhoud aan 256 woningen en leverde een jaar later 41 nieuwbouw sociale huurappartementen aan de Oosterhof op.

Energiezuinig en comfortabel wonen
De nieuwe woningen, die inmiddels allemaal verhuurd zijn, zijn energiezuinig en comfortabel. Ze worden verwarmd met een warmte-koudopslag installatie. De eengezinswoningen hebben eigen zonnepanelen om energie op te wekken voor eigen gebruik. Op de appartementencomplexen liggen ook zonnepanalen, die wekken energie voor de algemene verlichting en voorzieningen.

Karakter van de wijk behouden 
Samen met de buurtbewoners stelde Portaal een beeldkwaliteitsplan op voor de nieuw te bouwen woningen. Het doel hiervan was de plannen maximaal af te stemmen op het karakter van de Zeeheldenbuurt in stedenbouwkundige kenmerken, architectonische uitwerking, materiaal, kleur en detail. Heren5 architecten maakten het ontwerp, dat naadloos aansluit bij de uitstraling van de wijk waardoor de sfeer en het karakter is behouden. TBI-onderneming ERA Contour was verantwoordelijk voor de realisatie van de woningen.

https://www.portaal.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X