Nieuws

Published on januari 15th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Portaal start renovatie Arnhemse wijk ‘t Duifje

Meer comfort in huis tegen lagere energiekosten. De bewoners van 113 woningen in de Arnhemse wijk ’t Duifje hebben in ruime meerderheid ingestemd met het verbeterplan van woningcorporatie Portaal. Aannemer De Variabele start in april met de werkzaamheden.

Karakteristieke ‘rode’ huurwoningen
Het gaat om woningen aan de Hofsingel, Keizerstraat, Loplein, Mermsehof, Oldenhof en Raaihof. Velen kennen deze sociale huurwoningen, die vlakbij de Immerlooplas liggen, door hun karakteristieke rode geveldelen. Uit gesprekken met bewoners kwam naar voren dat zij prettig wonen, maar wel last hebben van kou en tocht.

Energiezuinig
De bewonerscommissie is nauw betrokken bij het verbeterplan. De huizen krijgen nieuwe gevels met dubbelglas en vloerisolatie. Ook de zolder wordt van binnenuit geïsoleerd en het ventilatiesysteem wordt aangepast. Na de renovatie zijn de woningen warmer in de winter en koeler in de zomer. Meer comfort tegen lagere energiekosten. Goed voor het milieu en voor de portemonnee van onze huurder.

Uitstraling
Portaal verbetert ook de uitstraling van de woningen. Hiervoor heeft opZoom architecten schetsen gepresenteerd, waar bewoners enthousiast op reageren. De huidige sfeer in de wijk blijft behouden. De nieuwe gevels krijgen net als de oude gevels rode kleurelementen. Wel komt er meer variatie in roodtinten en in de plek van het element op de gevel. Dat levert een speelse uitstraling op.

Start werkzaamheden
Nu de bewoners ingestemd hebben met de plannen kan aannemer De Variabele beginnen met de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de woningen eind 2019 klaar.

Comfortabel en energiezuinig
Manager Robert van Dijk van Portaal: “Met deze aanpak zorgen wij voor goed geïsoleerde woningen waardoor huurders minder energiekosten hebben. Het is comfortabel en energiezuinig wonen. Dat is nodig, want de groep mensen die moeite heeft hun woonlasten te betalen, groeit. Ook in onze stad. Bovendien is belangrijk: door goed te isoleren verminderen wij de CO2 uitstoot. Dat past ook bij onze duurzaamheidsambitie. Vanaf 2050 moeten alle woningen CO2 neutraal zijn.”

Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X