Nieuws

Published on januari 23rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Portaal verbetert 73 eengezinswoningen in Maarssen

Begin dit jaar is bouwbedrijf Trebbe in opdracht van Portaal gestart met het verduurzamen van 73 eengezinswoningen aan het Karel Doormanplein en omgeving in Maarssen. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen weer 35 jaar mee en hebben huurders meer comfort en zijn de woningen energiezuiniger.

De woningen maken een sprong in energielabel naar minimaal A en wanneer de huurder kiest voor zonnepanelen naar label A+. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomer klaar.

Comfortabel en energiezuinig

De woningen worden voorzien van een nieuwe buitengevel, voor- en achterdeur en berging. Door het aanbrengen van gevelisolatie, nieuwe geïsoleerde daken en nieuwe kozijnen met isolatieglas maken de woningen een labelsprong naar minimaal label A. Eenenveertig (41) bewoners kozen voor zonnepanelen waardoor hun woning energielabel A+ krijgt. Na afronding van de werkzaamheden berekenen we een huurverhoging. Deze bedraagt de helft van de besparing op de energiekosten.

Reijnder Jan Spits, manager volkshuisvesting: “wij vinden het belangrijk dat onze huurders een comfortabele en betaalbare woning hebben. Daarom maken we onze woningen energiezuinig en zorgen we ervoor dat de huurder een deel van het voordeel van de energiewinst krijgt.”

Antje de Groot, directeur bij Trebbe: “De ambitie van Portaal; comfortabele en betaalbare woningen voor de huurders, sluit naadloos aan op de missie van Trebbe BestaandWonen. Het is dan ook fantastisch dat we elkaar hierin weten te vinden en elkaar een stap verder kunnen brengen.”

Ventilatiewarmtepomp

Trebbe legt in de woningen een nieuw ventilatiesysteem aan. Het systeem benut alle warmte die de woning verlaat. De cv ketel wordt daardoor zuiniger en dat scheelt stookkosten. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat de woningen goed geventileerd kunnen worden. Vocht en tocht zijn daardoor verleden tijd. Als toilet, badkamer en/of keuken aan vervanging toe zijn, mag de bewoner deze laten vervangen. Deze werkzaamheden vinden niet in alle woningen plaats.

Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X