Nieuws

Published on mei 14th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Provides start renovatie 105 portiekwoningen IJsselstein

In opdracht van woningcorporatie Provides is Heembouw gestart met de renovatie van 105 portiekwoningen in Europakwartier te IJsselstein. Het startmoment werd luister bijgezet door het ontrollen van een bouwdoek. De dag ervoor waren de betrokken bewoners uitgenodigd in de woonkamer voor een feestelijke happening. Bij de renovatie is er natuurlijk aandacht voor de duurzaamheid van de woningen die allemaal tenminste label A hebben na de ingrepen. De bewoners kijken uit naar hun nieuwe keuken, badkamer en toilet. Ook de trappenhuizen worden opgeknapt. Een hele verbetering, maar de werkzaamheden leveren wel overlast op. Door een strakke planning wordt dat zoveel mogelijk beperkt. Bovendien is er een gezellige en compleet ingerichte huiskamer waar de betrokken bewoners tijdens de werkzaamheden kunnen gaan zitten.

Vertegenwoordigers van de Huurder Vereniging IJsselstein, gemeente, Heembouw en Providesontrolden donderdag 2 mei een bouwdoek en markeerden zo de start van dit project dat tot eind 2019 duurt. Daarop is te lezen dat er, met de start in de Belgiëstraat, nog 105 woningen te gaan zijn. Bereikt het project de Engelandstraat, dan zijn het er nog 91, in de Oostenrijkstraat nog 77 en aan de Italiëlaan gaat het project van 63 naar 42 en uiteindelijk naar de laatste fase met 21 woningen.

Een dag eerder waren de bewoners waarvan de woning gerenoveerd worden uitgenodigd om een kijkje te nemen in de huiskamer die voor hen is neergezet. Daar maakten ze ook kennis met de mensen die op de bouw rondlopen. In de Belgiëstraat is een modelwoning gebouwd. Daar kunnen ze keuzes maken voor kleuren van tegels en hun trappenhuis. Daarnaast kunnen ze precies zien hoe hun huis er na de renovatie uit komt te zien.

klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X