Nieuws

Published on januari 30th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Provides verduurzaamt 105 portiekwoningen in IJsselstein

In opdracht van woningcorporatie Provides start Heembouw medio mei met het onderhoud en de verduurzaming van 105 portiekwoningen in de wijk Europakwartier te IJsselstein.

Provides en Heembouw sloten hiervoor 23 januari een overeenkomst. De woningen worden energiezuiniger gemaakt en het comfort van de woningen wordt verbeterd. Daarnaast zullen de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. De werkzaamheden worden rond het einde van het jaar afgerond, waarna de woningen weer klaar zijn voor de toekomst.

Het benodigde draagvlak onder de bewoners is door Provides reeds behaald en de procedure voor de omgevingsvergunning en de ontheffing voor de Flora en Fauna loopt. De werkzaamheden aan de woningen omvatten onder andere het isoleren van de gevels, het dak en de vloeren. In combinatie met het aanbrengen van mechanische ventilatie gaat het comfort van de woningen omhoog en krijgen alle woningen een energielabel A. Verder worden er nieuwe kunststofkozijnen geplaatst, voorzien van HR++ beglazing.

Naast de energetische verbetering worden bij 80% van de woningen de badkamer en de keuken vernieuwd. Ook het toilet wordt bij alle woningen vernieuwd.

Met de aanpassing van de gevels krijgen de woningen weer een frisse uitstraling. De gevels worden gereinigd en de plint wordt antraciet gekeimd. Er komen nieuwe puien en bij de entree nieuwe postkasten en een videofooninstallatie. De trappenhuizen worden voorzien van nieuw tegel- en schilderwerk.

De werkzaamheden worden in bewoonde situatie uitgevoerd. Hoewel Heembouw en haar partners er alles aan doen om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken, is dit niet geheel te vermijden. Daarom wordt er voor de bewoners een zogenaamde huiskamerkeet in het midden van de wijk gezet, waar zij zich kunnen terug trekken wanneer ze de overlast willen ontvluchten.

Op de foto ondertekenen Guido Voermans (l.) van Heembouw en Henny van den Heiligenberg (r.) van Provides, onder toeziend oog van de projectgroep, de samenwerkingsovereenkomst.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X