Nieuws

Published on mei 10th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Provides start nieuwbouw BOKA

Maandag 3 mei startte Provides officieel met de bouw van dertig maatschappelijke en duurzame huurappartementen. Daarmee ontstaat een nieuwe – en langverwachte – plek voor mensen die door omstandigheden moeten terugvallen op de BOKA. Guusta van der Zwaart van De Tussenvoorziening kijkt er naar uit: “De BOKA, onderdeel van De Tussenvoorziening, is al sinds 1985 een vertrouwde crisisopvang in IJsselstein. Dat is vertrouwd. Dertig appartementen betekent dat hier veel mensen een nieuw start kunnen maken. Met de nieuwbouw kunnen we weer jaren verder.”

De gemeente IJsselstein krijgt hiermee een volwaardige opvang binnen haar grenzen. Kees Geldof is het met haar eens en benadrukt nog eens hoe belangrijk bouwen in en voor IJsselstein is: “We hebben een grote behoefte aan woningen. Dit is een hele goede stap en er volgen er meer, onder meer samen met Provides.” Voor de corporatie was de nieuwbouw bijna vanzelfsprekend: “We zetten hiermee en goede samenwerking voort. Het is goed dat er straks een volwaardige locatie is. En een bijzondere, de nieuwbouw is geheel energieneutraal” aldus Providesbestuurder Henny van den Heiligenberg. Aannemer Van Zoelen popelt om dat duurzame gebouw neer te zetten. Directeur Martin van Lambalgen: “Met veertien bronnen voor koude- en warmteopslag komt hier een moderne en toekomstgericht gebouw te staan.”

Foto: Links Guusta van der Zwaart, rechts Henny van den Heiligenberg: blij met de bouwstart!


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X