Nieuws

Published on juni 14th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Qua Wonen brengt 79 woningen Jan Ligthartstraat Lekkerkerk naar energielabel A

QuaWonen is volop bezig met het opknappen van woningen. Dit jaar gaat het om bijna 500 woningen, waaronder de Jan Ligthartstraat en omgeving in Lekkerkerk. Hier zijn 79 woningen verbeterd naar energielabel A. En dankzij nieuwe isolerende voorgevels staan de woningen er weer fris en eigentijds bij. Bewoonster Marleen Bieren: “Binnen is het na de renovatie een stuk comfortabeler en de wijk ziet er zelfs sjiek uit”.

De renovatie van de Jan Ligthartstraat is bijna klaar. Als laatste worden nog alle schuren geschilderd en voorzien van een groot huisnummer. “Net dat extra detail dat de uitstraling van de woningen ten goede komt”, meent bewoonster Marleen Bieren (38 jaar).

Marleen Bieren is geboren in de wijk en woont er nu met haar gezin. Dicht bij het ouderlijk huis waar haar moeder nog woont. “Het zijn fijne huizen, lekker groot. Maar het zag er wel lelijk uit van buiten.” Ze was dan ook heel blij toen QuaWonen aankondigde dat de woningen een volledig nieuwe voorgevel zouden krijgen. “Ik was meteen enthousiast! En het is ook bijzonder mooi geworden. De huizen zien er veel lichter en moderner uit.”

Omdat de huizen vrij groot en hoog zijn, was het binnen niet altijd goed warm te krijgen. Nu voelt het comfortabeler, vertelt ze. “Naast de gevelisolatie is de kruipruimte geïsoleerd en mechanische ventilatie aangebracht. Het is te vroeg om effect op mijn energierekening te zien, maar de temperatuur in huis is zeker prettiger. Bovendien hebben we handige tips gekregen tijdens een bespaar- en comfortbijeenkomst.”

Als lid van de klankbordgroep was Marleen Bieren nauw betrokken bij het project. “Ik wilde graag een bijdrage leveren en namens de buurt meedenken met QuaWonen. Sommige buren heb ik hierdoor echt beter leren kennen, dat is waardevol. Fijn ook om te merken dat er een saamhorigheidsgevoel ontstond in de wijk. Mensen gingen bijvoorbeeld bij elkaar langs om te zien hoe het eindresultaat zou worden. En het resultaat mag er zijn!”

Energieambitie QuaWonen
De corporatie streeft ernaar dat de woningvoorraad in 2050 CO2-neutraal is. CO2-neutraal op woningniveau betekent dat de woning net zoveel
energie produceert als nodig is voor verwarming, ventilatie, warm water en het huishoudelijke verbruik bij een gemiddeld gezin. Sommige woningen zijn meteen CO2-neutraal te maken. Andere woningen, zoals project Jan Ligthartstraat, worden eerst zeer energiezuinig gemaakt en pas in de toekomst naar CO2-neutraal gebracht.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X