Nieuws

Published on januari 14th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

2

Corporatie QuaWonen bouwt betaalbare appartementen centrum Krimpen aan den IJssel

Met Prinsessenpark bouwt QuaWonen betaalbare appartementen in het centrum van Krimpen aan den IJssel. De belangstelling voor de in totaal 151 huurappartementen in het project was groot. Woningzoekenden uit Krimpen aan den IJssel die een eengezinswoning met een huurprijs tot € 640 achterlaten, kregen voorrang bij de toewijzing. Doel is de doorstroming op de woningmarkt bevorderen. Dat is gelukt, er komen in totaal 98 eengezinswoningen vrij in Krimpen aan den IJssel.

Ook in de Krimpenerwaard moeten mensen steeds langer wachten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Bij QuaWonen komen nu circa 340 woningen per jaar vrij, tegenover 500 in 2017. Tegelijkertijd zien we dat de groep mensen die is aangewezen op sociale huur, groter wordt. Er zijn meer inschrijvingen, meer reacties op beschikbare woningen en dus moeten woningzoekenden langer wachten om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.

Bij toewijzing Prinsessenpark in totaal 98 woningen vrij gekomen

QuaWonen heeft verschillende middelen om het woningaanbod te vergroten, zoals nieuwbouw. Want wie naar nieuwbouw verhuist, laat vaak weer een sociale huurwoning achter. In project Prinsessenpark heeft de corporatie hier heel bewust op gestuurd: woningzoekenden die een woning met een huurprijs tot € 640 achterlaten, kregen voorrang. Bij de toewijzing van de eerste 91 appartementen kwamen 63 eengezinswoningen beschikbaar. Bij de toewijzing van de laatste 60 komen er nog eens 35 vrij. In totaal 98 woningen voor nieuwe huurders.

Reactie stichting Huurdersbelang

Stichting Huurdersbelang Krimpen is blij met dit resultaat. Voorzitter mevrouw Jorna: “We vinden het belangrijk dat QuaWonen appartementen bouwt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De mensen die naar een appartement verhuizen, laten vaak een woning achter waar weer gezinnen kunnen wonen.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl2 Responses to Corporatie QuaWonen bouwt betaalbare appartementen centrum Krimpen aan den IJssel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X