Nieuws

Published on maart 31st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie QuaWonen levert 40 woningen op in Schoonhoven

Deze week krijgen 40 huishoudens de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning in de Sint Eloystraat in Schoonhoven. Het project werd in twee bouwfases uitgevoerd, zodat bewoners uit de gesloopte woningen desgewenst konden terugkeren. Bij nieuwbouw zorgt QuaWonen er bovendien voor dat minstens de helft van de woningen bereikbaar is voor mensen met recht op huurtoeslag. De in totaal 62 woningen zijn gebouwd door Heembouw.

Mevrouw Bongaards (70 jaar) is een van de nieuwe bewoners. Ze verhuisde acht jaar geleden naar een “prachtig” appartement in Lekkerkerk. Maar ze miste haar vertrouwde omgeving. Nu keert ze terug: “Vijftig jaar geleden kwam ik naar Schoonhoven. Mijn vier kinderen zijn er opgegroeid en ik heb er veel mooie herinneringen gemaakt. Het is een leuke stad, gezellige straten en winkels, de haven. Toen mijn dochter me de advertentie van deze nieuwbouw liet zien, was ik meteen enthousiast!”   

Straks weer een tuin
Het is een knus huis, vindt mevrouw Bongaards. “Mijn nieuwe woning is licht met ramen in de keuken en aan de tuinkant. Die tuin vind ik ook heerlijk. Planten poten, onkruid wieden, snoeien, daar houd ik wel van. Maar in de zomer ook lekker in de zon zitten en buiten eten. Veel mensen van mijn leeftijd verhuizen naar een appartement, maar ik miste mijn tuin. Tijdens de kijkdag heb ik al kennisgemaakt met enkele buren. Aardige mensen. Ook wat jeugdige stellen. Die diversiteit vind ik juist wel leuk en gezellig.”

Ik voel me bevoorrecht
Verhuizen vindt ze best een hele onderneming. “Ik heb een verhuisbedrijf ingeschakeld om alle spullen over te brengen. De vloer laat ik leggen, behangen kan ik zelf. Met mijn kinderen en kleinkinderen in de buurt sta ik er bovendien niet alleen voor. Gelukkig heb ik me na de vorige verhuizing meteen weer ingeschreven als woningzoekende. Daarom maakte ik nu kans op deze mooie woning. Ik voel me een bevoorrecht mens, ben heel blij met deze nieuwe start in Schoonhoven.”

Schoonhoven Noord doet het gewoon! 

QuaWonen geeft de wijk Schoonhoven Noord een nieuw aanzicht. Veel woningen zijn energiezuiniger gemaakt en 300 verouderde woningen maken plaats voor 300 nieuwe. De nieuwe woningen zijn energiezuinig en passen bij de wensen van huidige en toekomstige bewoners. 

www.quawonen.com 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X