Nieuws

Published on april 4th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Reggewoon start zeer energiezuinig groot onderhoud Nijverdal

Op maandag 1 april startte Reggewoon met het verduurzamen van 8 woningen aan de Schubertstraat in Nijverdal. De onderhoudsmaatregelen, uitgevoerd door Vastbouw Oost uit Rijssen, zorgen er straks voor dat de woningen zeer energiezuinig zijn. Alle woningen worden straks gasloos en voorzien van een energiezuinige warmtepomp met een innovatieve buitenunit.

Op alle woningen komen 15 zonnepanelen en vindt optimale isolatie plaats van vloeren, muren en daken. Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat hierin een aantal innovaties zijn toegepast. Zo wordt een hoogwaardige isolatiefolie over de bestaande dakplaten aangebracht, zodat we het dak goed kunnen isoleren zonder dat het dak sterk verhoogd wordt. Verder behandelen we de muren met speciale isolerende verf. Daarnaast worden de woningen voorzien van nieuwe kozijnen met triple glas.

Samen met bewoners
De woningen krijgen als het ware een ‘nieuwe jas’ om een optimale isolatie te bereiken. Dit betekent dat de woning ook een nieuwe uitstraling krijgt. Bewoners konden daarin kiezen uit twee kleurvoorstellen. Het proces van voorbereiding is samen met de bewoners, de aannemer en Reggewoon tot stand gekomen.

Nieuwe keuken en vergroten badkamer
Ook in de woning gaan we aan de slag. Bewoners krijgen een nieuwe keuken en de mogelijkheid om hun badkamer door een zogenoemde ‘rugzakbadkamer’ te vergroten. Alle bewoners hebben, tegen een bescheiden huurverhoging, hiervoor gekozen.

Flinke besparing op de woonlasten
De bewoners kunnen tijdens de uitvoering blijven wonen en ontvangen geen huurverhoging voor de onderhoudsmaatregelen. Door de maatregelen besparen ze flink op de woonlasten.

2040 energieneutraal
De verduurzaming van de 8 woningen aan de Schubertstraat maken onderdeel uit van een groter plan. Reggewoon streeft er naar dat al haar woningen in 2040 energieneutraal zijn. We werken daarin samen met WOON Twente, een platform van 18 corporaties in Twente (gezamenlijk beheren we 80.000 huurwoningen) en marktpartijen om de verduurzaming in Twente aan te jagen en technisch innovatieve oplossingen te bedenken.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X