Nieuws Corporatie Rheman Wonen neemt woningen over

Published on mei 3rd, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rheman Wonen neemt 41 woningen van Mooiland over

Rhenam Wonen neemt op 30 juni 2023, 41 huurwoningen in Rhenen over van Mooiland. Rhenam Wonen is een in Rhenen gevestigde corporatie en verhuurt ruim 2.800 woningen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Rhenen. Rhenam Wonen is vanwege de ligging en visie de juiste partner voor de overname van deze woningen.

Welke woningen worden overgenomen?

Mooiland draagt 41 eengezinswoningen over aan Rhenam Wonen. Dit zijn sociale huurwoningen aan de Korenbloemstraat, Prins Bernhardstraat, Donderberg en Frankenveld in Rhenen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen een brief over de overname.

Reden voor overname 

Het grootste deel van de sociale huurwoningen van Mooiland staat in Noordoost-Brabant, Gennep en in Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en omgeving. Dit noemen zij hun kerngebied. Daar staat Mooiland klaar voor mensen met lagere inkomens of voor mensen met een bijzondere woonvraag en zijn zij herkenbaar en goed aanspreekbaar in de wijk.  

Mooiland heeft ook woningen buiten haar kerngebied. Hier is het bezit sterk versnipperd. Andere woningcorporaties kunnen hier met hun netwerk meer betekenen voor huurders in de wijk. Daarom trekt Mooiland zich de komende jaren geleidelijk terug uit deze gebieden. Dat doen zij door woningen te verkopen. Daarbij draagt Mooiland haar huurwoningen bij voorkeur over aan lokaal of regionaal verankerde corporaties. Vanaf 2024, nadat de complexmatige verkopen zijn afgerond, is Mooiland met deze wijzigingen alleen nog actief in het kerngebied.’  

 Carly Jansen vertelt: “Bij de verkoop van de woningen in Rhenen hebben we gezocht naar een verhuurder die deze woningen ook voor de toekomst behoudt voor de doelgroep in de sociale huursector. Deze verhuurder vonden wij in Rhenam Wonen. Zij weten als lokaal verankerde organisatie wat er in Rhenen leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging.”  

Nieuwe verhuurder

Rhenam Wonen is de juiste corporatie voor deze overname. De woningcorporatie uit Rhenen is een betrouwbaar, lokaal verankerde partner die dicht bij de huurder staat en maatwerk levert aan huurders die dit nodig hebben. Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen, licht de aankoop toe: “Wij zijn blij dat wij deze woningen aan onze portefeuille toe kunnen voegen. Fijn dat wij deze huurders, als nabije buur, kunnen ondersteunen en dat de woningen door de aankoop behouden blijven voor de sociale woningmarkt in Rhenen.”

Veranderingen

Mooiland en Rhenam Wonen werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoop- en overdrachtsproces. Op 30 juni 2023 worden de woningen officieel overgenomen. Rhenam Wonen organiseert een feestelijk moment om de huurders welkom te heten.

https://www.mooiland.nl/nieuwsbericht/rheman-wonen-neemt-41-woningen-van-mooiland-over


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X