Nieuws

Published on november 3rd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rijnhart Wonen levert eerste woningen op aan Amaliaplein Leiderdorp

Woensdag 28 oktober ontvingen de eerste drie huurders van nieuwbouwproject Amaliaplein in Leiderdorp de sleutels van hun splinternieuwe eengezinswoningen van Rijnhart Wonen. De 12 eengezinswoningen en 9 appartementen zijn stuk voor stuk energiezuinig, bijzonder ruim met ook flinke buitenruimten voor een betaalbare sociale huur. Het project is een samenwerking tussen Rijnhart Wonen en Metropool Vastgoedontwikkeling en Lidl Nederland. Aannemer Van Zanten realiseerde het project met een hoogwaardige afwerking en ondanks de coronacrisis volgens planning.

De toekomstbestendige, kwalitatief hoogwaardige, comfortabele, sociale huurwoningen hebben energielabel A+, zijn voorzien van zonnepanelen en vloerverwarming. Alle woningen worden op basis van lokaal maatwerk verhuurd. De voorrangscriteria voor lokaal maatwerk zijn in samenwerking met de gemeente en huurdersbelangenvereniging De Huurderij tot stand gekomen. Het overgrote deel dat doorstroomt naar deze nieuwbouwwoningen zijn eigen huurders van Rijnhart Wonen. Op die manier komen er diverse al bestaande woningen vrij voor nieuwe huurders, zoals starters.

Feestelijk tintje
Vanwege het oprukkende coronavirus had de sleuteloverdracht een aangepast, maar toch feestelijk tintje. Peter van Kooten, manager Metropool Vastgoedontwikkeling, overhandigde de eerste huurder op gepaste wijze een goed gevulde boodschappentas van de Lidl-vestiging die onderdeel is van het nieuwbouwproject. Ook de andere huurders van het Amaliaplein ontvangen een boodschappenpakket van Lidl. Deze supermarktvestiging is overigens genomineerd als ‘de mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ door platform Supermarkt en Ruimte.

Peter van Kooten, manager Metropool Vastgoedontwikkeling: “Wij zijn heel trots dat we dit mooie project samen met de gemeente en Rijnhart Wonen hebben mogen vormgeven. De woningen sluiten qua bouwstijl naadloos aan op de bestaande woningen in de directe omgeving. We hebben tevens een divers aanbod kunnen realiseren van starterswoningen tot en met ruime eensgezinswoningen met een uitzonderlijk hoge bouwkwaliteit en uitstraling. Zo hebben we met veel plezier een bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid in de wijk. Dit in combinatie met de prachtige supermarktontwikkeling naast deze sociale huurwoningen, maakt dat het gebied Amaliaplein in Leiderdorp klaar is voor de toekomst. Wij wensen alle bewoners daarbij heel veel geluk en woonplezier toe.

Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen: “Deze mooie samenwerking met Lidl Nederland en Metropool Vastgoedontwikkeling draagt bij aan de maatschappelijke opgave voor het bouwen van meer sociale huurwoningen. Met de oplevering van het Amaliaplein voegen we een mooi aantal ruime, comfortabele, energiezuinige, en betaalbare woningen toe aan onze woningvoorraad. Het project biedt woningen voor verschillende doelgroepen, waaronder gezinnen, wat bijdraagt aan gemengde en leefbare wijken. Wij feliciteren de bewoners met hun nieuwe woning, en wensen hen veel woongenot.”

Willem Joosten, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen: “Wij zijn erg blij mee met deze ontwikkeling aan het Amaliaplein. Het oude dorp is zo voor de toekomst verzekerd  van een goede voorziening en wij kunnen de vraag naar woningen invullen. De winkel en woningen zijn prachtig ingepast in de stijl van de wijk. Ook de hele infrastructuur is aangepast en robuust ingericht voor de toekomst.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X