Nieuws

Published on oktober 9th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rijswijk Wonen viert hoogste punt woningen RijswijkBuiten

Op donderdag 3 oktober 2019 vierden Rijswijk Wonen, Bouwinvest en Dura Vermeer Bouw Zuid West het hoogste punt van hun nieuwbouwprojecten in de Tuinen van Sion, fase 13. Zij bouwen in totaal 122 eengezinswoningen in dit nieuwe deelplan van RijswijkBuiten. Uniek in dit project is dat alle mensen aan bod komen. Er komen 26 sociale huurwoningen, 38 vrije sector huurwoningen en 58 koopwoningen in diverse prijsklassen.

FEESTELIJK MOMENT
Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. De nieuwe directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen, Rob van den Broeke, hield een speech namens alle partijen en bedankte de medewerkers. “We zijn trots dat we met deze 122 nieuwe eengezinswoningen de woningvoorraad in Rijswijk uitbreiden”, aldus Van den Broeke.
Na een rondleiding langs de verschillende bouwprojecten, kon iedereen terecht bij de frietkraam voor een lekkere snack. En natuurlijk een (fris)drankje om te proosten op het hoogste punt!

DE TUINEN VAN SION
Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. Rijswijk Wonen realiseert 26 eengezinswoningen voor de sociale verhuur, die inmiddels zijn verhuurd via Woonnet Haaglanden. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen in verschillende prijsklassen. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

ENERGIENEUTRAAL
Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, onder andere door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

RIJSWIJKBUITEN
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X