Nieuws

Published on mei 13th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rochdale bouwt 36 jongerenwoningen in voormalige Mariaschool

Woningstichting Rochdale is gestart met de bouwwerkzaamheden voor een jongerencomplex in Amsterdam-West. De voormalige Mariaschool wordt omgevormd naar 36 zelfstandige studio’s met een vloeroppervlakte van 24m² en entresol van 12 m². De woonunits zijn voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar, waarvan de helft  statushouders.

De voormalige schoolgebouw aan de Admiraal de Ruijterweg 410 stamt uit 1911 en heeft een orde 3 (monumenten) status. Alfred Blom, projectmanager ontwikkeling vastgoed bij Rochdale: “Het is een prachtig gebouw met een beeldbepalende gevel. Deze laten wij uiteraard in tact. De oude schoolgangen en het trappenhuis blijven ook zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat. De nieuwe bewoners krijgen straks een appartement met een mooie lichtinval. Dit komt door de grote ramen en plafondhoogte van zo’n 4,60 meter.” Rochdale verwacht de nieuwe studio’s eind 2019 op te leveren.

Het gebouw aan de Admiraal de Ruijterweg huisvestte in het begin van de 20ste eeuw de katholieke Mariaschool voor jongens en meisjes, en later de islamitische basisschool El Amien. Daarna werd het gebouw gehuurd door verschillende kleine bedrijven. Woningstichting Rochdale verwierf het gebouw in 2017 van gemeente Amsterdam.

www.rochdale.nl           


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X