Nieuws

Published on oktober 21st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rochdale levert 89 betaalbare starterswoningen op in Pont Neuf, Purmerend 

De eerste bewoners hebben de sleutels gekregen van hun nieuwe woning in Pont Neuf. Dit woningcomplex telt 89, relatief kleine, sociale huurwoningen in de nieuwbouwbuurt Kop West, westelijk van het centrum van Purmerend. Het zijn jongeren en starters op de woningmarkt die hier komen wonen, bijna allemaal afkomstig uit Purmerend. 

De sleuteloverdracht werd vandaag afgesloten met een feestelijke bijeenkomst. Voor de meeste bewoners was dat een eerste kennismaking met hun nieuwe buren. Van de partij waren ook wethouder Harry Rotgans, Camiel Honselaar (directeur/eigenaar van HSB-Bouw) en Rochdale-bestuurder Nico Overdevest. Ze brachten een toost uit op het voorspoedig verlopen bouwproject dat begin 2021 van start ging. Harry Rotgans (Ouderenpartij) verving Thijs Kroese (PvdA-wethouder Wonen) die wegens gezondheidsredenen tijdelijk is uitgeschakeld.

Centraal gelegen en toekomstbestendig

Alle gebouwen in de nieuwe buurt Kop West zijn vernoemd naar wereldvermaarde bruggen. Pont Neuf verwijst naar de beroemde brug over de Seine in Parijs. Het complex ligt op loopafstand van treinstation, winkels en uitgaansplein de Koemarkt.  Pont Neuf telt 60 driekamerwoningen,
9 tweekamerwoningen en 20 studio’s. De woningen zijn gemiddeld 45 m2. Het gebouw (met lift) heeft zonnepanelen voor de energievoorziening van de algemene ruimten. De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming. Er wordt elektrisch gekookt. 

Voor jongeren en starters uit Purmerend

Alle woningen zijn toegewezen aan jongeren en starters op de woningmarkt. Conform de voorrangsregels van Purmerend gingen ze grotendeels (87 van de 89) naar inwoners van deze gemeente. Twee woningen kwamen terecht bij huurders uit Amsterdam. De studio’s zijn verhuurd aan jongeren (tot 27 jaar) met een contract voor vijf jaar, alle overige woningen gingen naar reguliere starters met een regulier huurcontract. De toewijzing verliep via  Woningwet.

https://www.rochdale.nl/over-ons/nieuws-publicaties/nieuwsbericht-1/nieuw-in-purmerend-pont-neuf-89-betaalbare-starterswoningen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X