Nieuws

Published on april 11th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie SallandWonen start groot onderhoud wijk Broekslag Wijhe

In de wijk Broekslag in Wijhe hebben we 100 woningen verduurzaamd en onderhouden. Het gaat om eengezinswoningen en duplexwoningen in de straten Beatrixlaan, Torenstraat, Willem de Zwijgerlaan en Emmalaan in Wijhe, zoals op onderstaande kaart is aangegeven. Bij de duplexwoningen Type J is óók een grote badkamerverbouwing gedaan. Hoe dit in zijn werk gaat, leggen we in een paar minuten durende filmpje uit. 

Verduurzaming en onderhoud
Eind 2020 zijn we gestart met het uitvoeren van groot onderhoud aan deze 100 woningen in de wijk Broekslag in Wijhe. Tegelijk met het onderhoud van de woningen hebben we energiebesparende voorzieningen aangebracht, om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen.

Project Broekslag 
De wijk Broekslag is gebouwd in de periode 1950 tot en met 1967. Het groot onderhoudsproject omvat 44 eengezinswoningen en 56 duplexwoningen. Er bevinden zich nog meer huurwoningen in de wijk, maar deze zijn jonger en daarom nog niet toe aan groot onderhoud.

Wat ging er aan vooraf

Inspecties woningen
Ter voorbereiding op het groot onderhoud hebben we in de afgelopen jaren Flora & Fauna-onderzoek gedaan. Daarbij is in kaart gebracht welke beschermde diersoorten er in de wijk leven. Zodoende wisten we welke voorzieningen we moesten treffen om de leefomgeving van deze dieren zo min mogelijk te verstoren.

Om te bepalen welke maatregelen er tijdens het groot onderhoud uitgevoerd moeten worden, heeft SallandWonen samen met Salverda Bouw eind 2019 de woningen geïnspecteerd. De technische staat van de woningen is hierbij in beeld gebracht en er is gekeken welke isolerende voorzieningen er in de woningen aanwezig zijn.

Aan het werk
In 2020 heeft SallandWonen samen met Salverda Bouw de onderhoudsplannen uitgewerkt.
In december 2020 zijn we gestart met de eengezinswoningen (fase 1) en eind 2021 met de duplexwoningen. (fase 2).
In maart 2022 is het project klaar. 

https://www.sallandwonen.nl/onze-projecten/groot-onderhoud-wijk-broekslag-wijhe/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X