Nieuws

Published on mei 6th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie SallandWonen bouwt geplande woningen met Aannemersbedrijf Valk uit Daarle

SallandWonen geeft opdracht aan Aannemersbedrijf Valk uit Daarle voor de bouw van in totaal 20 woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst. Het gaat om de bouw van de zogenaamde “Buitengewoonthuiswoning”, waarvan SallandWonen er de komende jaren tientallen wil gaan bouwen. De Buitengewoonthuiswoning is een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één– en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.

Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit sterk en die groei zet door. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien, bouwt SallandWonen de nieuwe Buitengewoonthuiswoning op diverse locaties in Salland. Het is een woning voor jong, middelbaar en oud!

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

SallandWonen had een intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker Innovate uit Zeewolde voor de bouw van woningen. Deze intentieovereenkomst is in goed overleg tussen partijen ontbonden. Slokker Innovate heeft aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten. Na de ontbinding van de intentieovereenkomst met Slokker Innovate is er met Aannemersbedrijf Valk  een andere oplossing gevonden voor de te bouwen woningen.

SallandWonen sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog nieuwbouwwoningen industrieel zullen worden gebouwd. Directeur-Bestuurder Marijke Kool: “wij geloven nog steeds in industriële- of prefab-bouw. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst opnieuw een uitvraag doen naar industrieel gebouwde woningen. Op dit moment zijn we vooral erg blij dat Aannemersbedrijf Valk de oorspronkelijke planning van de bouw van de 20 woningen kan garanderen. “We hebben lang gezocht naar locaties om te bouwen, dus we willen nu ook graag bouwen. Er is veel behoefte aan deze woningen. Deze 20 woningen dragen bij aan het realiseren van de afspraken die we hebben gemaakt met de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe om in 2019 samen richting te geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X