Nieuws

Published on augustus 29th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie SallandWonen: meerdere bouwactiviteiten in Salland

Wie na de vakantie door Salland rijdt, ziet op steeds meer bouwborden dat SallandWonen aan het bouwen of renoveren is. De huurders van de toekomst willen niet altijd hetzelfde als de huurders van vroeger en nu. Er wonen steeds meer…

27 augustus 2019

Wie na de vakantie door Salland rijdt, ziet op steeds meer bouwborden dat SallandWonen aan het bouwen of renoveren is. De huurders van de toekomst willen niet altijd hetzelfde als de huurders van vroeger en nu. Er wonen steeds meer huurders alleen of met twee personen in een woning. Daarom moet SallandWonen meer woningen hebben die geschikt zijn voor 1- en 2- persoonshuishoudens. 

SallandWonen maakt ook bestaande woningen energiezuiniger en comfortabeler. Hieronder vertelt directeur-bestuurder Marijke Kool wat er dit najaar allemaal op stapel staat:   

Nieuwbouw 14 appartementen De Werfhorst in Raalte
“Na de bouwvakvakantie gaat Aannemersbedrijf Valk verder met de verbouw van het voormalige kantoorpand ‘De Werfhorst’ in Raalte. Hier komen 14 energieneutrale huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De appartementen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. In oktober 2019 biedt SallandWonen de appartementen te huur aan via het woningaanbod op de website en facebook. Belangstellende woningzoekers kunnen dan reageren.”

Nieuwbouw ‘buitengewoonthuiswoningen’
“We gaan in Heeten, Broekland, Olst, Wijhe en in Raalte aan de slag om de zogenaamde ‘buitengewoonthuiswoningen’ te bouwen, zoals we ze noemen. Deze woningen worden gebouwd door aannemersbedrijf Valk. Ze zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen, die langer zelfstandig thuis willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. Ook deze woningen worden energieneutraal en zonder aardgasaansluiting gebouwd. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Deze nieuwbouwwoningen worden circa twee maanden voor de oplevering aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem van SallandWonen.”

Geïnteresseerden kunnen op de websitepaginas onder ‘Projecten‘ volgen wanneer de bouw start en wanneer de woningen worden aangeboden voor de verhuur. 

Onderhoud in de wijk Westdorp in Raalte
“In de wijk Westdorp in Raalte knappen we ruim 190 woningen grondig op. Zo isoleren we de woningen en plaatsen we zonnepanelen, soms vervangen we ook vloeren. Sommige huurders zullen gedurende een aantal weken naar een vervangende woonunit gaan. Het is even doorbijten voor de bewoners, maar na de werkzaamheden hebben ze een comfortabele energiezuinige woning. Na de werkzaamheden hebben de woningen bijna allemaal label A. Alle kleine en grote gebreken zijn dan ook verholpen. De wijk is in 3 deelgebieden onderverdeeld. In september start de aannemer Salverda Bouw met de verbouwing in het eerste deelgebied. De werkzaamheden van het laatste deelgebied eindigen in het voorjaar van 2021.”

In voorbereiding
“Naast al deze projecten zijn er ook veel nieuwbouw- en renovatieprojecten in voorbereiding. Volgend jaar komen er 6 appartementen in het gemeentelijke monument waar nu het Wijhes Museum is gevestigd. Verder worden de 20 woningen aan de Olsterkampweg in Olst vervangen voor minimaal hetzelfde aantal nieuwe woningen. Ook heeft SallandWonen plannen om samen met Bouwbedrijf Nikkels het oude fabrieksgebouw op het Abersonterrein in Olst te slopen. Na de sloop bouwt Nikkels hier 66 woningen, waarvan 20 sociale huurwoningen.”   

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X