Nieuws

Published on december 27th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Salland Wonen bouwt meer en duurzame sociale huurwoningen in Raalte en Olst-Wijhe

De komende jaren komen er extra sociale huurwoningen in Salland. Dat hebben de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, SallandWonen en de huurdersorganisaties met elkaar afgesproken. Dat is nodig want er is een tekort aan woningen, ook in de beide Sallandse gemeenten. Ook zet SallandWonen verder in op energiebesparing in bestaande woningen. Deze afspraken en meer staan in de ‘prestatieafspraken’ voor 2023-2024 die de partijen samen hebben gemaakt. 

De druk op de woningmarkt is ongekend groot. De nood was al hoog en wordt alleen maar groter omdat steeds meer mensen een beroep doen op sociale huurwoningen. Samenwerken is daarbij cruciaal. Met de prestatieafspraken 2023-2024 spreken we met elkaar af hoe we de komende twee jaar samen werken aan een sterke woningmarkt voor sociale huurwoningen in beide gemeenten.

Meer huurwoningen
Om de grootste druk op de woningmarkt aan te pakken komen er 91 flexwoningen (76 in Olst-Wijhe en 15 in Raalte). Deze flexwoningen zijn bedoeld voor inwoners die snel een huurwoning nodig hebben. Uiteraard komen er ook permanente sociale huurwoningen bij, bijvoorbeeld in het plan Molenwijk (Heino), in de Franciscushof (Raalte) en op de locaties Aberson en Olstergaard (Olst). Tegelijk werken we samen aan nieuwe plannen om ook na 2024 extra sociale huurwoningen te kunnen bouwen.

Meer duurzame woningen
Naast nieuwbouw blijft SallandWonen werken aan het verduurzamen van de huurwoningen. Zo worden woningen met een slecht energielabel versneld aangepakt. En er komen hybride warmtepompen in de woningen.

Leefbaar en betaalbaar wonen
In 2023-2024 zetten we ons opnieuw gezamenlijk in voor leefbare buurten en dorpen en het betaalbaar houden van de huurwoningen. De huurverhoging wordt losgekoppeld van de inflatie en we geven samen voorlichting (energiecoaches) en bieden maatregelen voor energiebesparing aan. Deze extra inzet is mogelijk omdat er geld is vrijgekomen door afschaffing van ‘de verhuurderheffing’, een belasting voor woningcorporaties die is komen te vervallen.

https://www.sallandwonen.nl/over-ons/actueel/nieuwsarchief/meer-en-duurzame-sociale-huurwoningen-in-raalte-en-olst-wijhe/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X