Nieuws

Published on oktober 17th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Sint Antonius van Padua start fase 2 Langehorst Landgoed in den Houte 

Onlangs is de bouw van fase 2 Langehorst op Landgoed in den Houte gestart. Inmiddels ligt de fundering en met het leggen van de begane grondvloer start de opbouw van het appartementencomplex. Fase 2 Langehorst omvat een appartementencomplex met 22 appartementen. De appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en worden verhuurd door Padua. Landgoed in den Houte is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe.

Sint Antonius van Padua directeur-bestuurder Anneke Allewijn: “We zijn blij dat we in deze
onzekere tijden kunnen starten met de bouw. Met deze 22 sociale huurwoningen verzekeren we het woongeluk van 22 Noordwijkse huishoudens. In de loop van 2023 streven wij ernaar om te starten met de bouw van de overige sociale huurwoningen op deze locatie. Het is een kleine maar goede stap om gezamenlijk de wooncrisis te bestrijden.”

Wethouder Alois Eberharter: “In dit plan worden voor woningstichting Sint Antonius van Padua, in overeenstemming met de woonvisie en Prestatieafspraken 2022 – 2025, 22 goed geïsoleerde sociale huurwoningen gerealiseerd. Gelet op de krapte op de woningmarkt zijn deze sociale huurwoningen naar voren gehaald in het project. Over een jaar zijn 22 huishoudens met een bescheiden portemonnee blij met de oplevering van hun goed geïsoleerde nieuwbouwwoning.
Wel zo prettig met de huidige energieprijzen! Ik hoop dat veel senioren worden verleid om te
verhuizen naar deze prachtige locatie. De veelal te grote eengezinswoningen spelen we op die
manier vrij voor jonge gezinnen. Ook wil ik de provincie Zuid-Holland bedanken voor de
verleende subsidie. Op die manier kunnen we samen versneld meer goed geïsoleerde sociale
woningen realiseren!”

Niels van Ginkel, directeur Novaform West, namens Ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe: “Een woonwijk met allure creëren waar een zeer brede groep bestaande, maar ook toekomstige Noordwijkers, heerlijk kan wonen en leven. Dat is wat Trebbe en Novaform willen bereiken met de ontwikkeling van Landgoed in den Houte. We zijn daarom blij met de realisatie van 22 appartementen bestemd voor de sociale huur. Langehorst is wederom een bijzondere ontwikkeling op het landgoed: wonen op een historische plek midden in het groen.”

Hein Trebbe jr., directeur bij Trebbe: “Landgoed in den Houte wordt een fijne leefomgeving
voor iedereen. Het is mooi dat we binnen deelplan Langehorst gestart zijn met de bouw van dit appartementencomplex. Hier krijgen straks 22 huishoudens een fijn, duurzaam thuis, met een betaalbare energielast.”

Langehorst, een plek voor iedereen
Deelplan Langehorst is gelegen aan de oostelijke rand van Landgoed in den Houte en wordt
gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. Fase 1 biedt plaats aan twee appartementencomplexen,
met 17 appartementen bestemd voor de vrije sectorhuur en 21 koopappartementen. De bouw
van deze fase startte in het najaar van 2021 en wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.
Fase 2 omvat de realisatie van 22 sociale huurappartementen. Het ontwerp van het
appartementengebouw is van de hand van KOW Architecten. Het is een speels ontwerp onder meer door de uitspringende balkons en het metselwerkaccent in zachte natuurtinten. De
bestaande bomen van het landgoed blijven zoveel mogelijk behouden. Hierdoor worden de
appartementencomplexen in Langehorst omgeven door een kader van bomen en groen. De
bouw van de sociale huurappartementen is inmiddels gestart, naar verwachting wordt het
complex medio 2023 opgeleverd aan Padua.

Duurzaam en toekomstbestendig
Vanzelfsprekend voldoen alle appartementen aan de laatste normeringen op het gebied van
duurzaamheid. De appartementen worden aangesloten op het collectieve warmtesysteem dat
gerealiseerd wordt in Landgoed in den Houte. Met deze duurzame installatie kunnen de
bewoners straks hun appartement verwarmen en koelen. Dit systeem biedt een hoog
wooncomfort mede doordat de woningen verwarmd worden door middel van vloerverwarming.
Door de combinatie met hoogwaardige isolatie, zijn de huurders straks ook verzekerd van een
betaalbare energielast.

Over Landgoed in den Houte
Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuisterrein. ‘De Bavo’ was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een grote diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse Tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap.Het herstel van de Engelse Tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de nieuwe woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur. Inmiddels zijn er ruim 220 woningen en appartementen opgeleverd en zijn er momenteel ruim 130 woningen in aanbouw op Landgoed in den Houte. In totaal komen hier ongeveer 700 zorg-, rij-, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen bestemd voor de sociale verhuur, vrije sector huur en verkoop. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

https://www.ws-padua.nl/over-ons/organisatie/nieuws/fase-2-langehorst-landgoed-in-den-houte-van-start


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X