Nieuws

Published on juli 7th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stadgenoot start laatste fase groot onderhoud Holendrecht

De laatste fase van de grote opknapbeurt van Holendrecht in Amsterdam-Zuidoost is gestart. Het project, met meer dan 1.000 woningen en een looptijd van 10 jaar, wordt begin 2022 afgerond. Patrick Barské (directeur Stadgenoot) en Davy Wagenmakers (directeur Hemubo) gaven het startschot.

Ook het laatste deel van het onderhoudsproject wordt uitgevoerd door Hemubo. De aannemer heeft daarmee het gehele project, van A tot Z voor zijn rekening genomen. Voor deze laatste fase is een bedrag van ruim € 25 miljoen uitgetrokken. Daarmee komt de totale investering van het project uit op ruim € 56 miljoen.

Grootste woningcomplex van Stadgenoot

Patrick Barské, directeur Stadgenoot (30 duizend woningen): ‘Met 1.057 woningen is Holendrecht het grootste woningcomplex dat Stadgenoot in portefeuille heeft. Voor groot onderhoud en woningverbetering hebben we tien jaar uitgetrokken. Tussen 2012 en 2015 werden alle portieken opgeknapt, in 2016 en 2017 namen we de gevels onderhanden. Nu komt het binnenwerk aan de beurt. Intussen paste de gemeente de bestrating en groenstroken aan. Holendrecht staat er zo weer piekfijn bij’.

Laatste fase tot Q1 2022

De laatste fase van het project loopt tot 1e kwartaal 2022 en vindt grotendeels binnenin de woningen plaats. Het eindresultaat van deze fase samengevat: 

  • Vocht-, tocht- en schimmelproblemen behoren tot het verleden.
  • Ventilatie op orde en regelbaar in keuken en badkamer.
  • Open loggia’s dichtgemaakt: kunststof kozijnen met draai-kiep-raam met isolatieglas.
  • Klachten badkamer, keuken en toilet aangepakt.
  • Woningen voorbereid op aansluiting zonnepanelen.
  • Brandveiligheid woning is gecheckt en waar nodig aangepast.

Bewoners denken mee

De bewoners zijn intensief bij het project betrokken. De samenwerking met de bewonerscommissie Holendrecht en het bewonerscollectief Holendrecht verloopt heel goed. De bewonerscommissie vertegenwoordigt de belangen van de huurders en adviseert Stadgenoot. Het bewonerscollectief staat voor de verbinding van de bewoners van de diverse hoven in Holendrecht: Maasdrielhof, Maarsenhof, Nieuwersluishof, Nieuwlandhof en Nigtevechthof.

Woning Advies Nederland en Hemubo

Om te bepalen welk onderhoudswerk ter hand zou worden genomen, heeft Woning Advies Nederland begin 2019 bijna 200 woningen geïnventariseerd. Op basis daarvan volgde in augustus 2019 de selectie van de aannemer. Uit drie kandidaten werd wederom Hemubo gekozen, die ook al het opknappen van de portieken en de gevels had gedaan. Hemubo kent bewoners en buurt dus goed.

Planning

  • Start werkzaamheden: juni 2020
  • Einde werkzaamheden: eerste kwartaal 2022

Voorafgaand aan de start doen Hemubo en Stadgenoot nog een technische opname van de woning. De werkzaamheden worden per portiek uitgevoerd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X