Nieuws

Published on juli 13th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion: ‘Nieuw thuis voor 162 Haagse gezinnen’

Het is zover: de oplevering van De Hofbadtoren. Samen met de al aanwezige Couperus-toren vormen zij de Poort van Ypenburg. Met de oplevering van de Hofbadtoren heeft Staedion, samen met Loostad Vastgoedontwikkeling, ervoor gezorgd dat 162 Haagse gezinnen een duurzaam en betaalbaar nieuw thuis hebben gevonden. 

Waarom geen twee torens?
Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion: “De Hofbadtoren is een mooie en duurzame aanwinst voor Ypenburg. Met deze 162 sociale huurwoningen dragen we bij aan een stabiele mix van verschillende doelgroepen om doorstroming te bevorderen en segregatie in wijken tegen te gaan. Maar als nieuwkomeling in deze branche vraag ik mij wel of: ‘Waarom hebben we niet direct twee torens gebouwd’? Zo hadden we nog veel meer gezinnen een mooi, nieuw en betaalbaar thuis kunnen geven. De woningnood is hoog. Niet alleen in Den Haag maar in heel Nederland. We moeten meer doen aan het woningtekort. Nog meer bijdragen wanneer dat kan. En daar wil ik mij de komende jaren stevig voor in gaan zetten.” 

Samen bouwen
Henk Driesen, directeur van Loostad Vastgoedontwikkeling: “Bouwen voor mensen met een huisvestingsbehoefte, dat is waar Staedion en Loostad Vastgoedontwikkeling samen voor staan. Elkaar gelijktijdig de ruimte geven om vanuit ieders eigen deskundigheid dit soort mooie projecten te realiseren. De Hofbadtoren is hier weer een prachtig voorbeeld van. Een bijzonder project met duurzame maatregelen. Wij zijn trots op het eindresultaat en de samenwerking. Wij wensen de bewoners veel woongenot toe.”
 
Eindelijk samenwonen!
Thimo Bontje en Kimberly Slootweg zijn een van de nieuwe bewoners van de Hofbadtoren. “Dit wordt ons eerste huis samen. Nu wonen we nog verdeeld over drie huizen en straks hebben we ons eigen huis. We kunnen niet wachten om samen te wonen en dat in zo’n mooi nieuwbouwappartement. Eerst de muren en vloer in orde maken en dan verhuizen!”

https://www.staedion.nl/over-staedion/contact/pers/2021/nieuw-thuis-voor-162-haagse-gezinnen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X