Nieuws Corporatie Staedion levert 26 duurzame woningen op in Transvaal

Published on april 19th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion levert 26 duurzame woningen op in Transvaal

In de Pretoriusstraat en Smitstraat realiseerde Hillen & Roosen voor Staedion 26 betaalbare sociale huurwoningen. Om deze nieuwbouw te realiseren werden 19 woningen gesloopt en door slim te herontwikkelen bouwden we er 26 terug. Gisteren was de feestelijke oplevering van de woningen. En ontvingen de eerste bewoners de sleutel van Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion en Martijn Balster, wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest.

Woningen met een duurzaam label

De 9 tweekamerappartementen en 17 driekamerappartementen hebben een A+ energielabel en zijn voorzien van vloerverwarming en een warmtepomp voor de opwekking van warmte en warm water. De bewoners gebruiken geen gas meer, maar koken op inductie. Op het dak liggen zonnepanelen.

Doorstroming van senioren in de wijk

Voor de 8 woningen op de begane grond is  gekeken hoe we oudere bewoners die nu in een niet toegankelijke woning wonen, kunnen laten verhuizen naar een toegankelijke woning op de begane grond. Gert-Jan Straver, verhuurmakelaar van Staedion: “Hiervoor vroegen we in eerste instantie de oudere bewoners uit Transvaal-Noord, die nu in een grote woning wonen, of zij belangstelling hadden om te verhuizen naar een toegankelijke benedenwoning. Dat is helaas niet gelukt. Maar er was wel grote interesse van oudere bewoners uit de wijk om van een niet toegankelijke, naar een toegankelijke benedenwoning te verhuizen. Om de geïnteresseerden een goed beeld van de nieuwe woning te geven, richtte Staedion een modelwoning in. Voor een groepsbezichtiging nodigden we 35 belangstellenden uit en zijn nu bijna alle woningen op de begane grond verhuurd. De bovenwoningen zijn verhuurd via Woonnet Haaglanden”.

Langer gezond thuis wonen

Volgens Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion, moeten we het bestaand woningbezit beter benutten. “Door de bouw van deze 26 nieuwbouwwoningen dragen we onder andere bij aan het langer en gezond thuis wonen van ouderen. Daarom ben ik blij dat het gelukt is om bewoners uit de wijk te laten verhuizen naar toegankelijke benedenwoningen. De vaak grotere woningen die hierdoor beschikbaar komen, kunnen wij verhuren aan meerpersoonshuishoudens. Echt een prachtig voorbeeld dat het wel kan met de juiste aanpak. De nieuwe woningen zijn een mooie aanwinst voor Transvaal-Noord. Veel woningen in Transvaal-Noord worden op dit moment opgeknapt of zijn al klaar. De wijk krijgt hierdoor niet alleen een mooie uitstraling, maar het draagt ook bij aan het woonplezier in de wijk.“

In je vertrouwde buurt blijven

“Inwoners van Den Haag hebben een enorme behoefte aan betaalbare en sociale woningen.”, volgens Martijn Balster, wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest. “Ook om te kunnen doorstromen naar een kleinere en beter passende woning. Zo komt weer woonruimte vrij voor andere zoekenden op de krappe woningmarkt. Hier in Transvaal gebeurt dit en kunnen bewoners in hun vertrouwde buurt blijven. Ik wens de nieuwe bewoners heel veel woongeluk op deze mooie plek!”

https://www.staedion.nl/over-staedion/persberichten/staedion-levert-26-duurzame-woningen-op-transvaal


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X