Nieuws

Published on februari 24th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion bouwt 72 nieuwe sociale huurappartementen voor KIEM

Op 17 februari ondertekenden Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling de turnkey-koopovereenkomst voor 72 sociale huurappartementen in nieuwbouwwijk KIEM in Pijnacker-Nootdorp. Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt én realiseert voor Staedion deze 72 appartementen. Wethouder Frank van Kuppeveld ondertekende ‘symbolisch’ mee omdat de appartementen een mooie aanwinst zijn voor de sociale woningvoorraad in Pijnacker-Nootdorp. 

Eerste stap in de 1000 beoogde woningen

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Het is mooi om onderdeel te zijn van zo’n ambitieus project als KIEM, waar wonen en groen een natuurlijke samenhang krijgen. De 72 duurzame appartementen zijn een goede eerste stap in de extra woningen die we willen gaan bouwen in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Onze ambitie is om in deze gemeente 1000 sociale huurwoningen nieuw toe te voegen. Dit bovenop de 1073 sociale woningen die we in deze gemeente al verhuren. Liever in één keer 500 extra sociale huurwoningen in de komende paar jaar dan dit uitsmeren over 10 jaar. De behoefte aan betaalbare en duurzame huurwoningen is groot. Ook in deze omgeving. Goed dat we hiermee een eerste stap zetten maar laten we ook kijken waar we versnelling kunnen aanbrengen. De woningen zijn immers nu nodig.”

Een thuis creëren

Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Wij creëren voor mensen één van de belangrijkste basisbehoeften in hun leven: een thuis. In een tijd waarin er een enorm woningtekort is, zijn we ons hier nog meer van bewust. We zijn daarom verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de woningvoorraad in Pijnacker-Nootdorp. De woningen in project KIEM zijn duurzaam en in de openbare ruimte worden speciale natuurspeelplekken en ontmoetingsplekken ingericht die uitnodigen tot bewegen, spelen en ontmoeten. De nieuwe bewoners zullen zich hier zeker thuis voelen!”

Aanwinst voor Pijnacker-Nootdorp

Frank van Kuppeveld, wethouder Pijnacker-Nootdorp: “Wij zijn blij dat Janssen de Jong en Staedion zorgen voor betaalbare huurwoningen in KIEM. Het wordt een mooie woonwijk, dichtbij alle voorzieningen zoals een OV-halte. Een aanwinst voor gemeente Pijnacker – Nootdorp.”

Planning

Op het eerste deel van de locatie is de voorbelasting aangebracht. De vervolgstap is om de locatie bouwrijp te maken. De verwachting is dat de bouw van de 72 sociale huurappartementen start in het derde kwartaal van 2023.

https://www.kiemwonen.nl/nieuws/72-nieuwe-sociale-huurappartementen-voor-kiem


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X