Nieuws

Published on februari 24th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion bouwt 72 sociale huurappartementen Pijnacker

Op 17 februari ondertekenden Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een samenwerkingsovereenkomst voor het project De Scheg in Pijnacker. Hierin zijn onder andere afspraken gemaakt over de realisatie van 72 sociale huurappartementen. In de nieuwe woonwijk komen in totaal 100 huur- en koopappartementen, waarvan Staedion 72 woningen zal afnemen.

Een mooie mijlpaal

De samenwerking tussen Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling voor deze locatie is enkele jaren geleden reeds gestart. “Goed dat de afspraken voortvloeiend uit de gevoerde overleggen nu zijn geconcretiseerd middels ondertekening van deze overeenkomst! Een mooie mijlpaal voor dit project dat tegemoetkomt aan de grote vraag naar sociale woningbouw”, laat Mark van Doorn, algemeen directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, weten.

Meer betaalbare woningen beschikbaar
Dré Boidin, directeur Onderhoud en Vastgoed Staedion, zegt: “Wij zijn blij dat wij in Pijnacker-Nootdorp sociale huurwoningen kunnen toevoegen aan onze reeds bestaande woningvoorraad. Dit project draagt bij aan onze doelstelling om betaalbare woningen in Pijnacker-Nootdorp beschikbaar te maken. We zijn trots dat we op deze mooie plek een steentje bij kunnen dragen aan het tekort aan sociale huurwoningen, ook in deze omgeving.”

Over De Scheg
De nieuwe woonwijk ligt in het noorden van Pijnacker en wordt grofweg begrensd door de Balij aan de noordzijde, de RandstadRail naar Den Haag en Rotterdam aan de westzijde en aan de oostzijde door het historische lint van de Vlielandseweg. Binnen de wijk worden, naast genoemde huur- en koopappartementen, in totaal circa 323 woningen (bestaande uit vrijstaande woningen, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen) gefaseerd gerealiseerd.

Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkelt de 72 sociale huureenheden in opdracht van Staedion en gaat deze ook realiseren. Naar verwachting start de bouw in 2022.

Over Janssen de Jong Projectontwikkeling
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X