Nieuws

Published on januari 25th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Staedion neemt sociale huurwoningen Zwaardvegersgaarde over van gemeente Den Haag

Staedion heeft onlangs 48 sociale huurwoningen en 33 parkeerplaatsen aan de Zwaardvegersgaarde in Den Haag Zuidwest overgenomen van de gemeente Den Haag. De woningen vallen in de categorie betaalbare huur. De gemeente realiseerde de woningen in 2017 en deze worden nu bewoond door statushouders. Vanaf 2023 komen de woningen voor alle woningzoekenden beschikbaar via Woonnet Haaglanden.
 
Staedion neemt met de woningen ook de bestaande huurcontracten over. Met de aankoop helpt Staedion de stad en gemeente bij de maatschappelijke taak tot het huisvesten van statushouders.
 
Staedion was al betrokken bij de planvorming en bouw van de woningen. De aankoop draagt bij aan de groei, verjonging en verduurzaming van het sociale bezit van Staedion in het gebied. De aankoop past ook bij de vernieuwing die Staedion de komende jaren realiseert in de buurten Dreven, Gaarden en Zichten in Den Haag Zuidwest.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X