Nieuws

Published on april 10th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Standvast Wonen en gemeente Nijmegen ronden vernieuwing af van buurt bij Hatertse brug

Vrijdag 5 april vierden buurtbewoners in Malvert feest. Woningcorporatie Standvast Wonen en de gemeente Nijmegen en sloten hiermee de vernieuwing af van de buurt bij de Hatertse brug. De bewoners kregen van directeur-bestuurder Esther Lamers en wethouder Noël Vergunst een bijzondere buurtbank cadeau. Esther Lamers: “Dukenburg verdient aandacht. Het vernieuwde Malvert is een mooi voorbeeld. Het was de afgelopen 14 jaar hard werken voor alle betrokkenen. Maar Malvert is een vitale buurt geworden waar een mix aan mensen graag wil wonen en wil blijven wonen. Daar zijn we trots op.”

Zo’n 200 buurtbewoners en andere genodigden kwamen vrijdag feest vieren. Vanaf 16.30 uur hield Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) in wijkcentrum De Turf haar architectuurcafé over het project Malvert. Na afloop wandelden de gasten onder begeleiding van de architecten langs de woongebouwen en sloten aan het eind aan bij het buurtfeest.

“Ons doel was om van dit deel van Malvert een vitale buurt te maken”

In 2005 maakte Standvast Wonen daarvoor de eerste plannen. Esther Lamers: “Deze buurt moest een plek worden waar mensen zich veilig voelen, elkaar ontmoeten, met plezier samen wonen, en waar ze trots op zijn. We begonnen met het verbeteren van de leefbaarheid. Tijdens de crisis moesten we onze plannen stilleggen. Daarna konden we aan de slag met de woningen.”

Dankzij renovatie, sloop en nieuwbouw zijn bijna 200 woningen klaar voor de toekomst

Standvast Wonen sloopte zes woongebouwen. Op die twee locaties bouwde ze De Wollewei met 24 zorgwoningen voor mensen met dementie. En Tonder en Vulder met 50 sociale, levensloopbestendige huurappartementen. De corporatie renoveerde 120 maisonnettes in vijf woongebouwen en maakte ze comfortabeler en duurzamer. Esther Lamers: “Dankzij sloop, renovatie en nieuwbouw kan een mix aan mensen in deze buurt wonen. Starters en gezinnen in de maisonnettes, senioren met of zonder zorg in de appartementen en de zorgwoningen.”

Samen werken met bewoners, gemeente, architecten, aannemers, zorg- en andere organisaties

“Om die vitale buurt te realiseren hielden we vele gesprekken met bewoners en organiseerden we ontmoetingen in de buurt”, vertelt Esther Lamers. “Veel organisaties werkten aan de vernieuwing. Dat betekende voor de buurt heel wat sloopwerkzaamheden, bouwverkeer door de straten, verhuizingen. We zijn blij met het geduld en begrip van de buurtbewoners. En de inzet van vele organisaties.”

De gemeente zorgde voor extra mooi en groen wonen langs het kanaal

Marian van Gerwen, projectontwikkelaar bij de gemeente Nijmegen: “Tegelijkertijd met de bouw gingen wij aan de slag met de openbare ruimte. Op diverse plekken zorgden we voor nieuwe bomen, extra planten, wandelpaden, parkbanken, verlichting en bestrating. Bij de maisonnettes richtten we samen met bewoners en Standvast Wonen de buurttuin in. Hier spelen kinderen en ontmoeten bewoners elkaar. Een tuingroep uit de buurt onderhoudt de tuin.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X