Nieuws

Published on juli 2nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stek slaat eerste paal Karel Doormanplein Hillegom

Vandaag is de eerste paal geboord van het nieuwe appartementengebouw met 27 sociale huurwoningen aan het Karel Doormanplein in Hillegom. In het gebouw komt een mix van woningen geschikt voor senioren, starters en 2- of 3-persoonshuishoudens.

Bestuurder van Stek, Hans Al: “De eerder gesloopte portiekflats maken plaats voor betaalbare huurwoningen voor verschillende doelgroepen. We zijn blij dat de woningen volgend jaar beschikbaar komen.”

Van werkplaats naar bouwplaats
Aannemer Plegt-Vos bouwt het complex in een bestaande wijk. Daarom is gekozen voor boorpalen in plaats van traditionele heipalen. Dit geeft minder overlast. De woningen worden voor een groot gedeelte vooraf gemaakt (prefab) en op de bouwplaats met behulp van een speciale kraan in elkaar gezet. De woningen voldoen aan de huidige eisen van duurzaamheid, isolatie en wordt voorzien van 136 zonnepanelen.

Veel licht en groen
Het bijzondere aan het gebouw zijn de extra brede terrassen over de gehele breedte van de woning. Voor dit project waren de kaders van het bestemmingsplan zeer bepalend voor het ontwerp en Stek wilde graag een gebouw dat aan alle kanten woonkamers kreeg in verband met sociale veiligheid. Bewoners zullen veel daglicht ervaren in de woning door de extra grote daglichtopeningen. In het gebouw is voorzien van een lift. Vijf tussenwoningen op de begane grond hebben een eigen entreedeur en een kleine privétuin aan de achterkant van het gebouw. Het groen aan de voor- en zijkant wordt gemeenschappelijk. Met als doel een verzorgde overgang van privéterrein naar de openbare ruimte.
> Project Karel Doormanplein

Beschikbaar
Verschillende soorten huishoudens kunnen in dit gebouw wonen. In het gebouw komen 5 tweekamerappartementen geschikt voor starters, 15 driekamerwoningen, 2 vierkamerappartementen en 5 driekamerwoningen met een tuintje die geschikt zijn senioren. Bij de toewijzing van een sociale huurwoning is Stek gehouden aan de overheidsnorm ‘passend toewijzen’.

https://www.stek-wonen.nl/Home/Nieuws/2021/Eerste-paal-Karel-Doormanplein-Hillegom.html


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X