Nieuws

Published on maart 24th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Talis start bouw van Jerusalem

De werkzaamheden in Jerusalem gaan van start. Vandaag gaven Santi en Mayra van de Zonnewende samen met Ronald Leushuis (bestuurder Talis) en John Haverkort (directeur Dura Vermeer) een symbolisch startsein van het project. In september leverden we al het proefblok op, maar nu beginnen we met de eerste fase: 44 van de in totaal 220 woningen. Het worden aardgasvrije, energiezuinige en betaalbare woningen voor de bewoners van Jerusalem.

Tekeningen van de kinderen van de Zonnewende
De afgelopen week hebben alle kinderen van de naastgelegen school de Zonnewende een tekening gemaakt die te maken heeft met het bouwen, wonen en leven in de buurt Jerusalem. Santi en Mayra hadden de mooiste tekening gemaakt. Hun tekening is bevestigd aan de bouwketen die gedurende de werkzaamheden in de buurt gebruikt worden.

Aardgasvrije woningen
In de buurt Jerusalem in Nijmegen realiseren we 220 nieuwe sociale huurwoningen op de fundering van de bestaande woningen. In zes weken worden de woningen gesloopt en opnieuw gebouwd met Blokje Om van Dura Vermeer. De woningen zijn gebaseerd op houtskeletbouw. Dit is duurzaam, comfortabel en maakt het mogelijk om snel te bouwen. Om ze aardgasvrij te maken, gebruikt Talis een combinatie van beproefde technieken, die nog niet eerder op deze manier zijn toegepast. 

Beproefde technieken
De woningen krijgen acht zonnepanelen en twee zonnecollectoren, een zonneboiler en een doorstroomboiler. De zonneboiler bevat 290 liter water en wordt verwarmd met de zonnecollectoren. Het is een stille en duurzame techniek die garantie biedt voor warm water en een warme woning. Een beproefd concept dat voor het eerst op deze manier wordt toegepast. De keuze voor houtbouw past goed bij het duurzame karakter van het nieuwe Jerusalem. Hout is herplantbaar en heeft veel minder impact op de aarde dan andere bouwmaterialen. Daarnaast is de inzet van groot materieel beperkt en zijn de elementen snel te monteren. Hout biedt een comfortabel binnenklimaat en onderzoek toont aan dat bewoners zich gelukkiger voelen in een houten woning.  

Planning
Maandag 15 maart starten de werkzaamheden. Elke week starten we daarna met een nieuw blok en de werkzaamheden gaan als een treintje door de buurt. De werkzaamheden van de eerste fase wordt voor de zomervakantie opgeleverd. Na de zomervakantie starten we met de tweede fase.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X