Nieuws

Published on juli 18th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Thuisvester gaat 545 huurwoningen van voormalig WSG verduurzamen

Om de kwaliteit van de woningen te verbeteren en de betaalbaarheid voor de huurders te garanderen wil Thuisvester voor eind 2021 545 huurwoningen in Geertruidenberg verduurzamen in combinatie met benodigde onderhoudswerkzaamheden. Zij heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf. Deze bouwbedrijven zijn vanuit de samenwerkingsketen samen verantwoordelijk voor het gewenste eindresultaat. Deze aanpak is succesvol gebleken in de kerngemeenten Oosterhout, Zundert, Rucphen en Raamsdonksveer bij de gecontracteerde aanpak van de verduurzaming van 2000 woningen.

De woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en zuinigere installaties aan te brengen. Tegelijkertijd worden onderhoudsmaatregelen uitgevoerd zoals onder andere buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en hemelwaterafvoervervanging. 
De totale kosten van deze maatregelen zijn totaal ongeveer € 20 miljoen. 

Deze aanpak is voor Thuisvester een efficiënte manier van opdracht verstrekken. Er is één totaalcontract voor 545 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar wordt teruggebracht naar 20 weken. Transparantie en wederzijds vertrouwen, in gesprek blijven en kennis durven delen zijn de basis van deze samenwerking. De drie aannemers zorgen er samen voor dat alle woningen zijn opgenomen voor eind 2019 en de werkzaamheden voor eind 2021 zijn uitgevoerd. 

https://www.thuisvester.nl/nc/over-thuisvester/nieuws/nieuwsoverzicht/nieuwsbericht/545-huurwoningen-van-voormalig-wsg-verduurzamen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X