Nieuws

Published on juli 11th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trivire bouwt fantastische plek voor een Huis van Hoop

Eind 2018 ontving De Hoop ggz de sleutel van de Nieuwe Haven 32 in Dordrecht. Trivire realiseerde hier 13 studio’s, die zij verhuurt aan De Hoop. Inmiddels bewonen tien cliënten, die bescherming en begeleiding ontvangen van De Hoop ggz, de studio’s in het zogenaamde Huis van Hoop. Ook is er plek voor meerdere kernbewoners die de bescherming en begeleiding in het Huis van Hoop mede vormgeven. Op 5 juli 2019 konden omwonenden tijdens een feestelijke housewarming kennis maken met hun nieuwe buren en de prachtige locatie van binnen bekijken.

Huis van Hoop

Het Huis van Hoop aan de Nieuwe Haven 32 in Dordrecht is een kleinschalige woonlocatie waar cliënten met elkaar deel uitmaken van een woon- en leefgemeenschap. Het Huis van Hoop is bedoeld voor mensen voor wie zelfstandig wonen nog niet haalbaar is. Deze woonvorm heeft als doel stabilisatie en resocialisatie, bieden van structuur en het voorkomen van terugval in de problematiek waarvoor men in behandeling is of was. Het doel is om weer deel te nemen aan de maatschappij. In het Huis van Hoop wonen ook enkele kernbewoners. Dit zijn mensen die zelf ervaring hebben in de psychiatrie en in het Huis van Hoop samenwonen en samenleven met de cliënten. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan een gezond leefklimaat.

U leest meer over het Huis van Hoop in het artikel “Een kijkje in Huis van Hoop Nieuwe Haven 32” op www.trivire.nl/huisvanhoop

We doen het samen
De realisatie van kleinschalige woonzorgconcepten, zoals Huis van Hoop, ligt in lijn met de maatschappelijke visie en doelstellingen van de gemeente Dordrecht. De Hoop ggz, Trivire en hun partners vinden het belangrijk dat ook kwetsbare mensen een passende woning kunnen krijgen in een woonomgeving waar zij zich prettig voelen. Met elkaar bekijken we zorgvuldig welke omgeving hierbij past. Door met elkaar te zorgen voor de juiste bescherming en begeleiding, bieden we ook deze inwoners van Dordrecht een fijn thuis.

https://www.trivire.nl/nieuwsoverzicht/een-fantastische-plek-voor-een-huis-van-hoop/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X