Nieuws

Published on februari 25th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trivire en Team ERAflats gaan voor verduurzaming 392 woningen Zwijndrecht

De  392  woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen binnenkort een duurzame upgrade. Aan de gebouwen en in alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd. Woningcorporatie Trivire en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op donderdag 14 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden.

“Door gebruik te maken van de kennis, professionaliteit en ervaring van het consortium van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour hebben we het beste in elkaar boven gehaald. Daarmee zijn de belangen van onze klanten extra goed bediend. En daar doen we het graag voor!” aldus Tinka van Rood, bestuurder van Trivire.

Hans van der Krogt vult namens Team ERAflats aan: “wij vinden het heel mooi dat we ook deze ERAflats een duurzame upgrade kunnen geven, waardoor de woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Na het groot onderhoud kunnen de bewoners weer jaren genieten in hun vernieuwde woning, en dat is uiteindelijk waar we het voor doen.”

Een moderne nieuwe uitstraling en meer wooncomfort

Alle drie de flats krijgen vernieuwde, meer transparante entrees. Ook de plinten van de gebouwen worden aangepakt. Samen met nieuwe galerijhekken op de eerste etage, zorgen deze aanpassingen voor een frisse en moderne uitstraling van de totale gebouwen. Dat was ook het uitgangspunt bij het ontwerp, gemaakt door A3 Architecten. Maar, de onderhoudscombinatie verandert niet alleen de uitstraling van de gebouwen, zo vertelt Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats: “we verbeteren ook de isolatie, waarmee een forse energiebesparing gerealiseerd wordt, en dat zorgt voor meer wooncomfort voor bewoners. In de woningen vernieuwen we daarnaast, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet. Ook maken we verschillende installaties individueel regelbaar en vergroten we de veiligheid door het installeren van nieuwe functies zoals een videofoon.” De  werkzaamheden starten in maart 2019 en zijn naar verwachting halverwege 2020 gereed.

Meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd in onderhoud

De  handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst markeren voor Team ERAflats nog een extra bijzonder feit; de combinatie van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour voert hierdoor bij meer dan

1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd groot onderhoud uit. Voor de bouwer en naamgever van de markante flats, die in de hele randstad sinds de jaren ’60 en ’70 te vinden zijn, een extra feestelijk moment dus.

Over Team ERAflats

Team ERAflats is een samenwerking van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Samen ontwikkelden deze partijen een specifieke aanpak voor groot onderhoud van de ERAflats. Hierin combineren ze hun kennis van de bouw in de jaren ’60 en ’70 met hun jarenlange ervaring in het groot onderhoud. Inmiddels zijn  al verschillende ERAflats gerenoveerd door Team ERAflats.

Over ERA Contour

ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. ERA Contour is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. www.eracontour.nl |

www.tbi.nl

Over Smits Vastgoedzorg

Smits vastgoedzorg adviseert, herontwikkelt, transformeert en onderhoudt vastgoed. Wij bieden zorg voor vastgoed zonder limits en werken intensief samen met onze opdrachtdrachtgevers om kosten, opbrengsten en kwaliteit voorspelbaar en beheersbaar te houden. Met door ons uitgewerkte, passende scenario’s kunnen onze opdrachtgevers hun vastgoed strategisch optimaal beheren. Elke dag opnieuw is ons doel: de beste kwaliteit in product en dienstverlening met de hoogst haalbare klant- en gebruikerswaardering. www.smitsvastgoedzorg.nl

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X