Nieuws

Published on oktober 29th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trivire tekent overeenkomst bouw 48 woningen Dordrecht

Op maandag 26 oktober 2020 ondertekenden Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire, Johan Bombach, directeur bij Trebbe Wonen, en Marco Stam, wethouder Wonen van de gemeente Dordrecht de overeenkomst voor de bouw van 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg in Oud Krispijn in Dordrecht. Met de realisatie van deze woningen geven Trivire, Trebbe en de gemeente Dordrecht gezamenlijk verdere invulling aan de wijkvernieuwing van Krispijn én de groeiende vraag naar goede, duurzame en betaalbare woningen.

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Met de realisatie van deze woningen aan de Patersweg in Dordrecht gaat voor Trivire een langgekoesterde wens in vervulling. Al meerdere jaren willen we op deze plek woningen realiseren voor die mensen die onze hulp hard nodig hebben bij het vinden van een huis en een thuis. De woningen leveren een mooie bijdrage aan de opgaven waar we als woningcorporatie voor staan: voldoende woningen beschikbaar hebben voor onze doelgroep, een bijdrage leveren aan vitale wijken en onze verantwoordelijk nemen als het gaat om het realiseren van de energietransitie. We kijken dan ook uit naar de start van dit mooie project dat we samen met Trebbe en de gemeente Dordrecht mogen realiseren.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe Wonen: “Oud Krispijn is voor Trebbe geen onbekende plek, we bouwen er al een aantal jaar. We realiseerden in Oud Krispijn al duurzame woningen voor de koop en de beleggershuur met de deelplannen De Bloei van Krispijn en De Tuinen van Krispijn. Ik ben er trots op dat wij nu ook samen met Trivire invulling kunnen geven aan de vraag naar goede, duurzame woningen voor de sociale huur. Daarmee maken we van Oud Krispijn een wijk voor iedereen.”

Marco Stam, wethouder Wonen van de gemeente Dordrecht: “Oud-Krispijn is de afgelopen jaren enorm veranderd, met veel nieuwe woningen in verschillende prijsklassen. Ik ben blij dat er nu ook weer sociale huurwoningen bijkomen. Daar is veel belangstelling voor, zeker in een populaire wijken als Oud-Krispijn. Dit is een stap om het aantal sociale huurwoningen weer op peil te brengen. Deze woningen van Trivire en Trebbe zijn weer een volgende impuls voor de leefbaarheid van Dordrecht-West.”

Over Oud Krispijn

Oud Krispijn is een wijk direct ten zuiden van de binnenstad van Dordrecht. Het is de eerste stadsuitbreiding ten zuiden van de spoorlijn Dordrecht-Rotterdam. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren dertig volgens de tuinstadgedachte met bomenrijke singels, gekromde lanen, zichtassen op de Grote Kerktoren, voortuinen met hagen en een rijke architectuur. De laatste jaren is veel geïnvesteerd om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Naast het verbeteren van de woningvoorraad heeft er ook een grote investering plaatsgevonden in het openbare gebied: er is meer ruimte gecreëerd voor groen, speelruimten en parkeren.

De woningen en de appartementen; goed ingepast in de omgeving

Trivire en Trebbe realiseren gezamenlijk 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg. De grond waarop deze woningen gerealiseerd gaan worden, is beschikbaar gesteld door de gemeente Dordrecht. A3 Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp. Zij zijn erin geslaagd de woningen en appartementen een eigen identiteit mee te geven zonder de samenhang met de omliggende bebouwing te verliezen. Er is gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud Krispijn kenmerkt. Dit is terug te zien in de ingetogen baksteenarchitectuur met zorgvuldige detaillering en mooie metselwerkverbanden.

Duurzaam en betaalbaar

Zowel de woningen als de appartementen worden duurzaam. De woningen en appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is er gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en een betaalbare woning. 

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe verkreeg de opdracht voor het ontwerp en de realisatie van de woningen en appartementen uit een aanbesteding, uitgeschreven door Trivire. De bouw start naar verwachting eind 2020. Nog voor de zomer van 2021 wordt de eerste woning opgeleverd. Als alles voorspoedig verloopt, dan is eind 2021 het project volledig afgerond.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X