Nieuws

Published on januari 18th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trivire, Trebbe en gemeente Dordrecht slaan eerste paal woningen Patersweg te Dordrecht

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Ik ben ontzettend blij en trots dat de bouw van de woningen aan de Patersweg van start is gegaan. Al meerdere jaren willen we op deze plek woningen realiseren voor die mensen die onze hulp hard nodig hebben bij het vinden van een huis en een thuis. De woningen leveren een mooie bijdrage aan de opgaven waar we als woningcorporatie voor staan: voldoende woningen beschikbaar hebben voor onze doelgroep, een bijdrage leveren aan vitale wijken en onze verantwoordelijk nemen als het gaat om het realiseren van de energietransitie. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en ik hoop dat de nieuwe bewoners straks een mooi thuis gaan vinden op deze bijzondere plek.”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe Wonen: “Het nieuwe jaar is in Dordrecht goed begonnen met de start bouw van de woningen en appartementen voor Trivire. Oktober vorig jaar ondertekenden we al op afstand de contracten en was het wachten op de omgevingsvergunning. Het is fantastisch dat het ondanks de perikelen rondom stikstof en PFAS én deze corona-tijd gelukt is. Wij zijn trots op deze eerste mijlpaal en hebben ongelooflijk veel zin in de bouwfase.”

Marco Stam, wethouder Wonen van de gemeente Dordrecht: “Oud-Krispijn is de afgelopen jaren enorm opgebloeid, met veel nieuwe woningen. Ik ben blij dat er nu ook weer sociale huurwoningen bijkomen. Daar is veel belangstelling voor, zeker in een populaire wijk als Oud-Krispijn. De afgelopen jaren zijn er veel verouderde sociale huurwoningen gesloopt. Het is belangrijk om met nieuwbouw het aantal sociale huurwoningen weer op peil te brengen. Deze woningen van Trivire en Trebbe zijn daar een mooie stap in.”

Bijzonder snelle bouw

De bouw is op woensdag 13 januari 2021 van start gegaan en 8 weken later staat het casco van de woningen al overeind. Naar verwachting wordt de eerste woning nog voor de zomer van 2021 opgeleverd. Als alles voorspoedig verloopt, dan is het totale project eind 2021 volledig afgerond.

Over Oud Krispijn

Oud Krispijn is een wijk direct ten zuiden van de binnenstad van Dordrecht. Het is de eerste stadsuitbreiding ten zuiden van de spoorlijn Dordrecht-Rotterdam. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren dertig volgens de tuinstadgedachte met bomenrijke singels, gekromde lanen, zichtassen op de Grote Kerktoren, voortuinen met hagen en een rijke architectuur. De laatste jaren is veel geïnvesteerd om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Naast het verbeteren van de woningvoorraad heeft er ook een grote investering plaatsgevonden in het openbare gebied: er is meer ruimte gecreëerd voor groen, speelruimten en parkeren.

De woningen en de appartementen; goed ingepast in de omgeving

Trivire en Trebbe realiseren gezamenlijk 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg. De grond waarop deze woningen gerealiseerd gaan worden, is beschikbaar gesteld door de gemeente Dordrecht. A3 Architecten uit Rotterdam heeft het ontwerp getekend. Zij zijn erin geslaagd de woningen en appartementen een eigen identiteit mee te geven zonder de samenhang met de omliggende bebouwing te verliezen. Er is gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud Krispijn kenmerkt. Dit is terug te zien in de ingetogen baksteenarchitectuur met zorgvuldige detaillering en mooie metselwerkverbanden.

Duurzaam en betaalbaar

Zowel de woningen als de appartementen worden duurzaam. De woningen en appartementen worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is er gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de toekomstige bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en een betaalbare woning.

Over Trebbe

Trebbe is een conceptuele ontwikkelende bouwer. Van planontwikkeling tot en met oplevering en meerjarig onderhoud. Van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw en utiliteitsbouw. We werken aan resultaten die voldoen aan de verwachting van onze klanten. De kracht en ervaring van ruim een eeuw bouwhistorie gebruiken wij als fundament voor een toekomst waarin mensen, materialen en hun omgeving in balans zijn. We kijken voortdurend naar de wereld om ons heen en passen onze werkwijze daarop aan. Dat noemen wij bouwen met perspectief.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X