Nieuws

Published on april 19th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Trudo bouwt met Plek® meer woningen in het middensegment

Stayinc. en Trudo bundelen hun krachten en werken samen aan een groeiend aanbod van betaalbare huur- en koopwoningen in het middensegment.

Op het dak van het Veemgebouw op Strijp-S, één van de locaties waar woningen voor middenhuur worden gerealiseerd, lanceerden zij Plek®, het label voor betaalbare huur- en koopwoningen voor woningzoekenden met een middeninkomen tot € 60.000,-. De twee partijen gaan bouwgrond kopen en nieuwe, duurzame woningen bouwen. Maar ook kunnen ze woningen overnemen om ze voor het middensegment* betaalbaar te houden of te maken. Het gaat hierbij nadrukkelijk om het realiseren van éxtra woningen.

Groei aanbod betaalbare woningen van groot belang

De gemeente Eindhoven ondersteunt het samenwerkingsverband. Wethouder Yasin Torunoglu: “Starters en mensen met een middeninkomen hebben het zwaar te halen op de woningmarkt. Zij hebben vaak geen inschrijftijd, komen moeilijk aan een hypotheek en de prijzen op de particuliere markt rijzen de pan uit. Het is dus van groot belang dat het aanbod betaalbare huur- en koopwoningen in het middensegment fors groeit en dit aanbod ook betaalbaar blijft voor de volgende generaties. In Trudo en Stayinc. hebben we een partner in crime gevonden en ik ben blij dat we samen een verschil kunnen maken voor al die mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning.”

Samen sterker: middenhuur en – koop

Angela Pijnenburg, directeur-bestuurder van Wooninc.: ”Samen zijn we in staat om meer betaalbare huur- en koopwoningen te realiseren. Wij zien middenhuur daarbij als een logisch verlengstuk van de sociale volkshuisvesting. Er zit een groot verschil tussen wat lagere inkomens betalen voor een sociale huurwoning en de maandelijkse huurprijzen in de vrije sector. Vanuit onze sociale insteek willen wij die kloof overbruggen.”

Directeur-Bestuurder Theo van Kroonenburg van Trudo vult aan: “Naast het realiseren van woningen in de middenhuur, is ook het verkopen van koopwoningen via de Slimmer Kopen® formule een belangrijk speerpunt om het tekort tegen te gaan. Vanaf dit jaar gaat Trudo ook Slimmer Kopen® woningen verkopen aan mensen met een middeninkomen. Het gaat dan om Slimmer Kopen, The Next Step: nieuwbouwwoningen met een koopprijs (na forse korting) tot ongeveer € 265.000,-. Met ons gezamenlijke aanbod realiseren we mogelijkheden voor doorstroming voor huurders en kopers. Al onze nieuwe projecten voor middenhuur – en koop zijn straks herkenbaar door het Plek®-logo. Meer informatie is te vinden via www.plek-nu.nl.” 

Plek® voor betaalbare huur- en koopwoningen

Plek® staat voor betaalbare huur- en koopwoningen in buurten waar het fijn wonen is. Plek® is herkenbaar en verwijst woningzoekenden naar het aanbod. Het gaat om:

  • Woningen voor huishoudens met een inkomen van € 40.024 tot € 60.000
  • Huurwoningen met een maandhuur tussen de € 737 en € 1.000
  • Koopwoningen met een maximale verkoopprijs van € 265.000

Alle woningen van Trudo en Stayinc. voor de middenhuur worden verhuurd via middenhuur.stayinc.nl. De koopwoningen worden verkocht via www.slimmerkopen.nl.

In eerste instantie richten de samenwerkingspartijen hun pijlen op Eindhoven, gevolgd door de Metropoolregio Eindhoven. Financiers, bouwers en andere corporaties zijn van harte welkom om het aanbod van Plek® te helpen vergroten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X