Nieuws

Published on maart 16th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON levert 24 sociale huurwoningen op in J.P. Heyelaan in Harderwijk

Donderdag 4 maart 2021 was de officiële oplevering van de 24 sociale huurwoningen aan de J.P. Heyelaan in Harderwijk. Fleur Imming, directeur-bestuurder van woningcorporatie UWOON vierde de digitale oplevering samen met wethouder Jeroen de Jong en Hans van Norel, directeur Van Norel Bouwgroep.

Na het opengingswoord van Fleur Imming blikte wethouder Jeroen de Jong terug op de start van het project. Wethouder de Jong:  “Als gemeente zijn wij blij met de realisatie van mooie sociale woningbouwlocaties en ook dat UWOON de handschoen serieus heeft opgepakt. Belangrijk bij dit project was ook de buurtparticipatie. Na een moeilijke start en met hulp van de Raad heeft men ook echt geluisterd naar de buurt. Dat heeft geleid tot wederzijds begrip.”
Fleur Imming benadrukt de samenwerking met omwonenden van de Stadsdennenkerk. Fleur: “De samenwerking met de buurt verliep goed. Er is rekening gehouden met de wensen van de buurt en samen zijn we tot een definitief ontwerp gekomen”.

Virtuele rondleiding
Hans van Norel verzorgde een virtuele rondleiding door het woongebouw. Tijdens de rondleiding refereerde hij aan de prettige samenwerking in het bouwteam. Hans: “Na een voorselectie heeft UWOON ons geselecteerd als bouwteam partner. Met de juiste mensen in het team kunnen zowel aannemer als opdrachtgever zich richten op een goed en prettig proces.  Dit resulteert in een prachtig hoogwaardig gebouw waar iedereen trots op mag zijn. De bouw is dan ook voortvarend gegaan en hebben we alles in iets meer dan één jaar gerealiseerd.”.  

Het woongebouw
Het woongebouw heeft 24 woningen, verdeeld over drie woonlagen. Woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en allemaal een eigen berging. De woningen zijn geheel gasloos en hebben een warmtepomp. Op het platte dak van het woongebouw liggen zeven zonnepanelen per woning.

Senioren
De nieuwe appartementen zijn zeer geschikt voor senioren. Vanwege de omvang van de woningen en de locatie dichtbij winkels.UWOON heeft toestemming gekregen om een aantal appartementen met voorrang toe te wijzen aan bestaande, oudere huurders (65+) uit de wijk die hiervoor een eengezinswoning of appartement zonder lift verlaten.Fleur: “Met deze regeling konden we twee huurders blij maken waardoor er ook weer twee ruime woningen beschikbaar kwamen voor woningzoekenden”. Deze afwijking van de toewijzingsregels is bedoeld om doorstroom in de wijk te bevorderen. De overige appartementen zijn op de reguliere wijze toegewezen.

Verhuur
Alle 24 woningen zijn verhuurd. Op dinsdag 2 maart hebben de nieuwe bewoners de sleutel van de woning in ontvangst mogen nemen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X