Nieuws

Published on februari 27th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie UWOON presenteert plannen voor de wijkvernieuwing Tinnegieter Harderwijk

Donderdag 20 februari was er een informatieavond voor de bewoners van de wijk Tinnegieter in Harderwijk. Op de bijeenkomst presenteerde UWOON de nieuwbouwplannen voor de wijk. Veel bewoners kwamen langs en zijn blij met het plan. 

78 nieuwe woningen
Het plan is om op het woonveld Marijkelaan en Margrietlaan 78 energiezuinige en gasloze woningen te bouwen. Koken en verwarmen gebeurt door middel van elektriciteit. Ook worden alle nieuwbouwwoningen voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen daardoor energielabel A; iets waar bewoners direct voordeel van hebben. Het aanbod bestaat uit eengezinswoningen, appartementen, beneden-bovenwoningen en levensloopbestendige woningen. Zo is er voor elk wat wils.
De vijf eengezinswoningen aan de Bernhardlaan wil UWOON energiezuinig maken. Ook deze woningen krijgen dan label A.

Aansluiting met de wijk
De bouwstijl voor de vernieuwde Tinnegieter sluit aan bij het bestaande karakter van de wijk. Ieder woningtype is als blok herkenbaar en vormt een duidelijk onderdeel van het geheel. De uitstraling en de architectonische samenhang tussen de woonblokken maken het straatbeeld levendiger. Het park voor de driekamerappartementen vormt het groene hart van de wijk. Dit alles maakt de nieuwe Tinnegieter een aantrekkelijke wijk om in te wonen .

Investering in betaalbaarheid en kwaliteit
Bij de nieuwe woningen streeft UWOON naar energielabel A en waar mogelijk NOM (Nul-op-de-meter). Met deze investering in de energetische kwaliteit draagt UWOON bij aan lagere woonlasten. De wijkvernieuwing Tinnegieter geeft verder een forse kwaliteitsimpuls aan de wijk.

Draagvlak
Om het plan te laten slagen, vraagt UWOON haar huurders om in te stemmen met het plan. Wanneer minimaal 70% van de huurders akkoord gaat, dan gaat de wijkvernieuwing van de Tinnegieter door.
UWOON heeft Trebbe opdracht gegeven voor verdere uitwerking van de wijkvernieuwing. Naar verwachting worden de eerste nieuwe woningen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. Als alles volgens plan verloopt is het volledige project in 2023 is afgerond.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X